יום שלישי, 29 בינואר 2013

כדורי בשר אסיאתיים - דיאטטי

לכדורי הבשר:
500 גרם בשר בקר טחון (אפשר בקר  מעורב עם הודו טחון)
מלח, פלפל שחור
1 ביצה
3/4 כוס פירורי לחם (רצוי "פנקו" יפניים, שהם עבים ופריכים במיוחד)
3 (או לפי הטעם) שיני שום, קלופות
1/2 צרור כוסברה - אני השתמשתי בקפוא דורות
3 גבעולי בצל ירוק - אפשר גם בצל קטן אדום
1 גבעול למון גראס, חתוך גס (לא חייב)
1/2 1 כפות שמן שומשום
2 כפות מיץ לימון
אפשרות: 1/2 - 1 פלפלון צ'ילי חריף, ללא הגרעינים והחלק הפנימי הלבן - אני השתמשתי בצ'ילי קפוא דורות

לרוטב:

1 כף סוכר חום
1 כף מיץ לימון
כ-3 כפות רוטב צ'ילי תאילנדי
1 כף רוטב סויה
1/2 כוס מים

1. כדורי הבשר: שמים בקערה את הבקר הטחון, מלח, פלפל, הביצה ופירורי הלחם. שמים בקערת מעבד המזון את השום, הכוסברה, הבצל הירוק, הלמון גראס, השמן, מיץ הלימון, מלח ופלפל ומעבדים למחית גסה. מוסיפים את המחית לקערת הבקר הטחון ולשים בידיים עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצרים מהעיסה כדורים בגודל עגבניות שרי.
2. הרוטב: יוצקים את מיץ הלימון למחבת גדולה שתוכל להכיל את כל כדורי הבשר. מוסיפים את הסוכר ומערבבים על להבה בינונית-גבוהה עד שהוא נמס. מוסיפים את רוטב הצ'ילי, הסויה והמים ומביאים לרתיחה.
להניח את הקציצות על תבנית ולאפות עד שמשחים מעט.
 מסדרים את כדורי הבשר ברוטב, בשכבה אחת, כך שהרוטב יגיע עד לשלושה רבעים מגובהם. אם אין מספיק רוטב במחבת, מוסיפים עוד רוטב צ'ילי תאילנדי או סויה למחבת ומדללים במעט מים. מביאים שוב לרתיחה (עדיין לא נוגעים בכדורים, הם עדיין לא יציבים ועלולים להתפרק) ומבשלים במשך 5 דקות. הופכים בזהירות את הכדורים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 20 דקות, עד שהכדורים מבושלים וספוגים לגמרי ברוטב, והרוטב שנותר במחבת מצומצם וסמיך.

אפשרות להגשה: אורז או נודלס

 

 

 

סלט מטבוחה משודרגת עם תוספת ירקות - דיאטטי

דיאטטי קל ובריא.

מטבוחה עם ירקות - מהנסיונות האישיים שלי. עשיר בטעמים, דיאטטי, קל, בריא וניתן לאכול חם כתוספת או קר . טעים טעים !!!
מטבוחה עם ירקות

המצרכים:
2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות.
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
1 ראש שום מקולף וקצוץ (לפחות 10-12 שיני שום)
7 עגבניות חלוטות ומקולפות, חתוכות לקוביות
1 יחידה ,300 גרם, עגבניות מרוסקות או 1 קופסא קטנה רסק עגבניות
כחצי כוס מים או לפי הצורך . (לעיתים העגבניות מגירות מספיק נוזלים)
פפריקה מתוקה
1 כפית שמן
פלפל שחור, מלח

הערה: כחובבת הרבה שום ,אני הוספתי עוד 2 כפיות שום כתוש. לא חובה !!


אופן הכנה:
בסיר שטוח להזהיב בצל על 1 כפית שמן בלבד. אם הבצל מתיבש, להוסיף כמה טיפות מים
ולהמשיך להזהיב.
להוסיף הירקות הקצוצים (ללא העגבניות) ולהמשיך לאדות.
להוסיף את העגבניות, השום, והעגבניות המרוסקות.
ולאחר הרתיחה להנמיך האש ולתת לתבשיל להתבשל באיטיות.
לתבל בתבלינים ולתקן הטעם ולהמשיך לבשל על אש קטנה עד שמסמיך.

חזה עוף מצופה בעשבי תיבול - דיאטטי

 חזה עוף מצופה בעשבי תיבול - כל כך טעים וקול הכנה


המצרכים :

חזה עוף שלם (לא פרוס) מחולק ל-2 יחידות
עשבי תיבול : פטרוזיליה, כוסברה, נענע או כל מה שאוהבים
מיץ מלימון גדול
10 שיני שום
1 כפית שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה :

לקצוץ עשבי תיבול ולהוסיף לימון, שום קצוץ, שמן זית, מלח ופלפל. לעסות את העוף בנוזלי המשרה
ולהשרות את חזה העוף כשעה וחצי במקרר. מידי פעם להפוך את הנתחים כדי שהמשרה יכסה את העוף מכל צדדיו.
לתרסס בתרסיס שמן (פאם) במחבת טפלון או במחבת פסים ולטגן עד להשחמה.
אפשרי גם באייפרי

 

מרקי אפונה - דיאטטי

 


ניתן להכין מרקי אפונה הן מאפונת גינה טרייה/ קפואה או מאפונה יבשה.
המרקים עדינים בטעמם ובמרקם שלהם.
למי שנמצא בדיאטה, האפונה הינה ירק מוגבל לאכילה, ואינו דל קלוריות .

מרק אפונה מאפונת גינה קפואה

מרק עדין. אני בישלתי בסיר לחץ.
המצרכים:
שקית אפונה קפואה 800 גרם
3-4 שיני שום
1 כפית שמן או תרסיס שמן
1 בצל קצוץ
 מלח, פלפל
5-6 כוסות מים

אופן הכנה:
להזהיב בצל בכפית שמן.
לחלוט האפונה במים חמים ולסנן.
להוסיף האפונה, שיני שום שלמים, מים ותבלינים.
לבשל עד שמתרכך כשעתיים.

לטחון המרק בעזרת בלנדר מוט ולסנן במסננת . (כדי להיפטר מקליפות האפונה)

מרק אפונה יבשה

אני מבשלת בסיר לחץ אבל לא חייבים.
המצרכים:
אפונה יבשה שטופה
3-4 שיני שום
2-3 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים
2-3 גזרים קצוצים
5-6 כוסות מים
 מלח, פלפל, קצת כמון למי שאוהב
1 כפית שמן או תרסיס שמן

אופן הכנה:
להזהיב בצל בכפית שמן. להוסיף הסלרי והגזר ולהמשיך לאדות כמה דקות.
להוסיף האפונה היבשה ולערבב 2-3 דקות
להוסיף שום קצוץ, מים, ותבלינים.
לבשל עד שהאפונה מתרככת.

אם מבשלים בסיר רגיל, אפשר לטחון עם בלנדר מוט.
הבישול בסיר לחץ מרכך את האפונה לגמרי ובד"כ לא נדרש שימוש במוט בלנדר.


קציצות עוף מתובלות בעשבי תיבול ומבושלות במרק ירקות עשיר-דיאטטי

פשוט ארוחה מושלמת בסיר אחד.
מצרכים לקציצות:

500 גרם בשר עוף טחון
3-4 שיני שום כתושים
3 כפות אורז מושרה במים
כוסברה קצוצה (לא חייבים.. למי שלא אוהב)
פטרוזיליה קצוצה
1 גזר קצוץ
1 קישוא קצוץ
3-4 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל שחור

מצרכים למרק
ככל העולה על דעתכם. אני השתמשתי ב:
בצל קצוץ, גזרים, דלעת, קישואים, בטטה קטנה, סלרי, פטרוזיליה וברוקולי
תרסיס שמן
אבקת מרק, תבלינים

אופן הכנה:
לערבב תערובת לקציצות.
לאדות בצל על תרסיס, להוסיף את כל הירקות, להמשיך לאדות כמה דקות. להוסיף מים עד לכיסוי
ולבשל עד לרתיחה של כ - 10 דקות.
ליצור קציצות קטנות בגודל כדור פינג פונג ולהניח להתבשל במרק לעוד כחצי שעה.

סינייה בשר עם טחינה - דיאטטי

סינייה בשר בגריל (של התנור) הינו מתכון המאפשר הכנת תבנית שלמה ללא טיגון. בצ'יק צ'ק מערבבים את התערובת וישר לתנור. יוצא טעים, יפה ובריא.
תמונה להמחשה מתוך גוגל:
 

מצרכים:

1 קילו בשר טחון (אפשר חצי קילו בקר וחצי קילו הודו אדום)
1 בצל גדול קצוץ
פטרוזיליה קצוצה
4 – 6 שיניים שום כתוש
2-3 כפות רוטב ברביקיו מוכן או קטשופ
1 ביצה
3-4 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל שחור, תבלינים לקציצות ( אני מתבלת בתבלין חמשת התבלינים ובמסאלה)

אופן הכנה:

לערבב את כל המצרכים ביחד.

לתרסס תרסיס שמן קנולה בתבנית ולהניח את התערובת כמו עוגה.
בערך בגובה של 1.5 – 2 ס"מ.
לאפות בגריל התנור במדף העליון של התנור עד שמשחים.

הערה: הבשר מוציא נוזלים במשך האפייה. לא לשפוך אותם. בזמן שהמאפה מצטנן
הנוזלים נספגים בחזרה והבשר עסיסי.

להגשה:

לחתוך לריבועים ,לשפוך מעל טחינה מוכנה ולהגיש.
אופציה נוספת: לפני שהבשר ממש משחים, לשפוך טחינה מוכנה מעל ולהחזיר לתנור.
לקשט בפטרוזיליה קצוצה מעל.

 

קרפצ'ו סלק אדום - דיאטטי



פרוסות דקיקות של סלק מבושל, מסודרות על צלחת ומעוטרות בפרוסות דקיקות של שקדים לבנים
או גבינה מפוררת או כיד הדמיון הטובה.

מצרכים:
2 סלקים

לרוטב:
2 כפות שמן זית עדין או קנולה
3 כפות חומץ בלסמי

2 כפות חומץ
1 כף סילאן
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
לבשל במיקרו 2 סלקים עם הקליפה בקערה עם מים חמים עד שרך. (זה לוקח כמה סבבים של כמה דקות כל פעם.) ניתן לקנות גם סלק מבושל מוכן בואקום.
לצנן. לפרוס לפרוסות דקות ולסדר על צלחת הגשה.
לערבב חומרי הרוטב ולטפטף מעל.
לפזר פרוסות דקיקות של שקדים לבנים.
אפשר לעטר בעשבי תיבול או כיד הדמיון הטובה.


למתכונים נוספים שלי נא לחצ/י כאן

פטריות טריות פרוסות עם שום ותימין (קורנית) טרי - דיאטטי


תוספת דלת קלוריות המוסיפה נפח וטעם לכל ארוחה.
המצרכים:
2-3 קופסאות פטריות שמפיניון.
(אפשר להוסיף כל מיני סוגי פטריות לבנים לשדרוג המנה)
5-6 שיני שום קצוצות
עלים מ 6-7 גבעולי תימין טרי(קורנית) .
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

אני מכינה לפחות 2 – 3 קופסאות פטריות שמפיניון מפני שהן מאבדות נפח ונחטפות כמו גרעינים.
לפרוס הפטריות, ולהניח לצלייה על מחבת פסים משומנת בתרסיס ומחוממת היטב.
הפטריות מגירות הרבה נוזלים, את חלקם אני שופכת מהמחבת. לאחר שהתרככו,מוסיפה את השום, תימין מלח ופלפל.

עוגות תפוחים אישיות – דיאטטי

הכמות היוצאת: 6 עוגות אישיות.

המצרכים:

2 תפוחי עץ קלופים ומגוררים
2 כפות כמו סוכר או 2-3 שקיות אבקת ממתיק מלאכותי
1 כף סוכר
4 כפות קמח
1 ביצה
1 חלבון ביצה
1 כף שמן
קינמון, תמצית וניל

אופן הכנה:

לערבב את כל המצרכים. לשמן בתרסיס תבניות אישיות ולאפות
ב – 180 מעלות עד שזהוב.

ביף בורגניון

קוביות בשר ביין -מנה מנה...
המצרכים : 


1 ק"ג נתח מספר 6,  בשר עגל טרי(פילה מדומה) חתוך לקוביות 
(בגודל של 5 על 5 ס"מ)
1 ק"ג נתח צואר עגל טרי חתוך לקוביות (בגודל של 5 על 5 ס"מ) ללא הרבה שומן
3 בצלים גדולים חתוכים גס
8 שיני שום
2 -3 כוסות יין אדום יבש מאיכות טובה

1 כף  שמן זית

תבלינים:

תבלין לצלי בשר (אני משתמשת בתבלין של אהרוני) 
פלפל שחור גס (אני משתמשת בתבלין של אהרוני של פלפל שחור עם לימון פרסי)
פפריקה מתוקה ביד נדיבה
1 כף טימין יבש, מעט מרווה, מעט רוזמרין - יבשים. 
3 קוביות שום כתוש או יותר לפי הטעם.
ניתן להניח תערובת עשבי תיבול שלהלן או פשוט להניח קצת מקלות סלרי , טימין ורוזמרין טריים.

  תערובת עשבי תיבול בוקה גרני – המורכב מפטרוזיליה, 2-3 עלי סלרי אמריקאי גבעול + עלים, (אפשר לבחור מה כמובן מתאים לכם).  ארוז בחבל דק לבישול (או להניח זאת  לצד הבשר אם אין חבל)

בלועזית: Bouqet Garni אלומת תבלינים שמקורה במטבח הצרפתי. הבוקה גרני הוא למעשה אוסף עשבי תיבול, לרוב פטרוזיליה, תימין, עלי דפנה, סלרי ושום כרוכים יחד או עטופים בבד, והוא משמש לבישום מרקים, רטבים, ומאכלי בשר. 

את הבוקה גרני מוציאים מהתבשיל לפני הגשתו.

אופן ההכנה:


1.  בסיר לחץ או בסיר רגיל להזהיב בצלים. להוסיף שיני שום חתוכים ולהקפיץ.
2. מעל להבה גבוהה מחממים מחבת כבדה, כשלוהטת משמנים בתרסיס  וצורבים את קוביות הבשר.
3. מעבירים את הבשר לסיר גדול.
4. מפזרים את תבלינים מעל הבשר  ומניחים את הבוקה גרנייה  לידו(הסלרי והעלים הירוקים)
5. מוסיפים לסיר את היין האדום וקצת מים . בסיר לחץ לא צריך לכסות את הבשר בנוזלים. אם
    מבשלים בסיר רגיל או סיר בישול איטי צריך יותר מים.
6. בסיר לחץ זמן הבישול כ 50 דקות.משתנה מסיר לסיר.
7. בסיר בישול איטי - בערך 6 שעות.
7. במידה ומבשלים בסיר בישול איטי, מתחילים את הבישול בסיר רגיל ומעבירים את תכולת 

   הסיר לסיר בישול איטי ושם המשך הבישול עד שהבשר רך מאד. 

בהצלחה