יום שני, 25 בפברואר 2013

פיצה ביתית דלת קלוריות

חומרים לבצק:

 2 כוסות קמח תופח
3 כפות שמן זית
גביע גבינה לבנה 5%  או שמנת סויה 5% או חצי כוס מים
מלח
מים על פי הצורך עד שהבצק רך למגע. (גם אם במקום גבינה השתמשתם במים)
לערבב החומרים עד קבלת בצק גמיש ונעים. לכן, את המים להוסיף בהדרגה עד שמקבלים תוצאה זו.
לשטח אותו לתבנית פיצה עגולה או תבנית תנור – לשמן בכפית שמן את התבנית- עדיף לרסס בתרסיס שמן.

הרוטב:
1 קופסת רסק עגבניות מדוללת במעט  במים,
שום כתוש
אורגנו
מלח
150 גרם גבינה צפתית מגוררת או 100 גרם גבינה בולגרית + 2 פרוסות גבינה צהובה 9% חתוכה לקוביות.
ירקות חתוכים כגון: בצל, פטריות, פלפל אדום, פרחי ברוקולי מאודים וכיד הדמיון הטובה
 
אופן הכנה
למרוח על הפיצה את חומרי הרוטב, לפזר ירקות ואת הגבינה הבולגרית (עם/בלי הגבינה הצהובה)
לאפות בתנור עד  להשחמה.

הפיצה עשירה בסידן, דלת שומן קלה להכנה ובעיקר טעימה
ערך כל מנה 220 קלוריות, סה"כ הפיצה כולה כ-1700 קלוריות.

לידיעתכם: משולש פיצה קנוי מכיל כפליים קלוריות!

יום שבת, 23 בפברואר 2013

קבבוני בשר בתנור

קציצות קבבונים קלות הכנה, לא מטוגנות ודיאטטיות.
כל מי שרק רואה אותן רוצה לחטוף אותן.

 


המצרכים:

500 גרם בשר טחון בקר או הודו אדום (אפשר מעורב בקר עם הודו)
1 ביצה
1 בצל בינוני קצוץ
1 קישוא מקולף מגורד (לא חובה)
1 גזר מגורד (לא חובה)
2-3 כפיות שום כתוש
רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
2-3 כפות קמח שקדים או פירורי לחם
מלח, פלפל שחור, תבלין לקציצות


אופן הכנה:

לערבב את כל המצרכים.
לרפד תבנית בנייר אפיה ולתרסס בתרסיס פאם.
ליצור קציצות בצורת קבבונים ולהניח על נייר האפייה.
להכניס לתנור אפיה מחומם ל – 200 מעלות ולאפות עד שאפוי היטב.

שומר אפוי עם פירורי גבינה צהובה

תוספת ירקות קלה, דיאטטית, ממש גורמה !! יפה לאירוח וכתוספת לארוחה חלבית.

המצרכים:

3-4 יח' שומר גדול
תרסיס שמן
1 כף גבינת פרמזן מגוררת
2 פרוסות גבינה צהובה 9% - חתוכות לקוביות קטנות
מלח, פלפל שחור גרוס, אבקת שום

אופן הכנה:
לפרוס את השומר לאורך ל 3-4 פרוסות עבות. לתרסס מעט כלי זכוכית עם מכסה (פיירקס, קורנינג) ולהניח את פרוסות השומר. לתרסס גם מעל  השומר.

להכניס למיקרו ולבשל כמה דקות עד שרך. אני מתחילה עם 6 דקות ומוסיפה לפי הצורך.
להוציא מהמיקרו ולהניח בתבנית אפיה עם נייר אפיה, או להשאיר בתבנית הפיירקס.
לפזר את קוביות הגבינה הצהובה והפרמזן על השומר.
לתבל בתבלינים ולהכניס לתנור אפיה חם 200 מעלות עד שמזהיב.

יום שני, 18 בפברואר 2013

עוגת טורט לייקך גבוהה

עוגת טורט לייקך גבוהה מדהימה (הפוכה על בקבוק)



מצרכים:

6 ביצים מופרדות
1 – 1.5 כוס סוכר
1 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס שמן
1 שקית סוכר וניל
גרד לימון
2 כוסות קמח תופח

אופן הכנה:
להקציף חלמונים + חצי כמות סוכר + שמן + מיץ תפוזים + וניל + גרד לימון. להוסיף קמח לאט לאט.
להקציף חלבונים + חצי כמות מהסוכר.
לערבב שתי הקערות בעטיפה . לפזר בתבנית קצת קוקוס ולשפוך לסיר פלא , לא משומן ולא מקומח. 10 דקות ראשונות עם מכסה. או עם נייר אלומיניום מחורר בכמה פינות.
לאפות 180 מעלות כ 45 דקות.
אחרי האפייה שפוך סירופ חם על עוגה חמה שיספג.
חצי כוס מים + חצי כוס סוכר + מיץ לימון ( אני שמתי פחות)

לאחר האפייה

להלביש הפוך על בקבוק זכוכית ולהמתין עד שיתקרר.

יום ראשון, 10 בפברואר 2013

פאי פרג מדהימה

פאי פרג מדהימה
מתכון מהאינטרנט ששיניתי ויצא מדהים !!! בסוגריים השינויים שלי.
אוהבי הפרג לא צריכים שכנוע כדי להעדיף אותו על שוקולד. למי שצריך, נזכיר שהוא עשיר בסידן, מגנזיום, אבץ וחומצה לינולאית שמורידה כולסטרול.

חומרים לבצק הפאי:
270 גר' קמח
180 גר' חמאה או מזולה בטעם חמאה או מחמאה 
3 כפות מים קרים
3 כפות אבקת סוכר
קורט מלח
כמה טיפות מיץ לימון
הכנת הבצק:
- מערבלים את כל חומרי הבצק מעבד מזון עד שנוצר כדור בצק.
- שמים שליש מהכמות בצד עבור רצועות בצק.
- מרדדים את הבצק, משטחים במערוך, מצמידים לתבנית וחותכים את השוליים.
- מכניסים למקפיא ל20-25 דקות.
חומרים למלית פרג:
300 גר' סוכר
1.5 כוס חלב  או 1.5 כוסות חלב מהול במים
450 גר' פרג
2 חלמונים
קליפת לימון מגורדת
75 גרם צימוקים
תפוח עץ קלוף מגורר

2-3 כפות פרורי ביסקוויט
אופן הכנה:
• להרתיח חלב עם סוכר, לבשל עד שרותח.
• להוסיף את שאר החומרים, להמשיך לבשל עד שמבעבע ולקרר.
• לשטח את מלית הפרג על קלתית הבצק
לסדר מעל רצועות בצק שתי וערב ולמרוח בביצה.
• לאפות בחום של °180 במשך כ-30 דקות עד שהבצק אפוי.

מרק שעועית

מרק שעועית סמיך וטעים, משולב בירקות וקוביות תפוחי אדמה .


מרק שעועית


אני מבשלת אותו בסיר לחץ מטעמי נוחות
המצרכים:
2 גזרים
עלי סלרי
פטרוזיליה
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות
בצל גדול
3 שיני שום
1.5-2 כוסות שעועית לבנה יבשה מושרית לילה
1 קופסא רסק עגבניות
2 כפות אבקת מרק עוף
פפריקה מתוקה
פפריקה אדומה מעושנת
מלח, פלפל שחור
מים (5-6 כוסות) או בהתאם לכמויות הירקות. שלא יהיה דליל מידי.

אופן הכנה:

לקצוץ בצל, גזרים, סלרי ופטרוזיליה. (אני קוצצת בקוצץ חשמלי)
בסיר לחץ להזהיב בצל, להוסיף הירקות הקצוצים ,שום ותפוח האדמה ולאדות כמה דקות.
להוסיף את השעועית הלבנה השטופה והמסוננת.
להוסיף רסק, א. מרק, ותבלינים.
לסגור הסיר ולבשל כשעתיים. גם בסיר לחץ אני מבשלת לפחות כשעתיים
כדי שהשעועית תהיה רכה ונימוחה בפה.

עוגת שיש מ - 2 ביצים - אפשרות לפרווה

עוגת שיש מ-2 ביצים - קלה מאד להכנה
אם רוצים שהעוגה תהיה פרווה אפשר להחליף את החלב בחלב סויה או במעדן וניל סויה

מצרכים:
2 ביצים
1/2 כוס שמן קנולה
1 כוס סוכר
1/2 כוס חלב
3/4 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח תופח
קצת פחות מחצי כפית קטנה סודה לשתיה
תמצית וניל
=========
2 כפות קקאו
2-3 כפות מיץ תפוזים

אופן הכנה:
לערבב במיקסר ביצים, סוכר. להנמיך מהירות, להוסיף שאר המצרכים.
לשפוך 3/4 מהכמות בשתי תבניות אינגליש קייק.
להוסיף ל 1/4 מהכמות את הקקאו ומיץ התפוזים.
לפזר מעל שתי העוגות, וערבב קלילות עם מזלג בתנועות קיפול.

לאפות ב - 180 מעלות.

עוגת שיש עשירה

עוגת שיש קלה, נפלאה, נימוחה בפה והכי חשוב מהמצרכים שתמיד יש בבית.


עוגת שיש עשירה


המצרכים:

4 ביצים (להפריד חלבונים וחלמונים)
1 ו 3/4 כוסות סוכר
1 כוס שמן
3 כוסות קמח תופח
כף תמצית וניל
1 כוס מיץ תפוזים (או חלב, או מים)
קמצוץ מלח

לכ 1/4 מהכמות להוסיף
3 כפות קקאו ו 2-3 כפות מיץ תפוזים.

אופן הכנה:

להקציף 4 חלבונים + סוכר.
להנמיך מהירות המיקסר ולהוסיף 4 חלמונים, שמן, מיץ וקמח לסירוגין, תמצית וניל ומלח.

לשמן ולקמח תבנית עם חור (ככה אני הכי אוהבת) לשפוך 3/4 מהכמות.
לרבע מהכמות להוסיף קקאו ומיץ תפוזים. לפזר בתבנית מעל החלק הבהיר
ולקפל בתנועות קיפול עם מזלג. (ממש מעט)

לאפות בחום בינוני 180 מעלות עד שמוכן.

מרק עגבניות ואורז - דיאטטי

מרק עגבניות ואורז

המצרכים:
 2 גזרים
2-3 מקלות סלרי עם העלים
בצל גדול
2 קישואים קטנים קצוצים(לא חייבים )
1 רסק עגבניות
1 קופסא עגבניות כתושות
מים – לפי הצורך
סוכר, מלח, פלפל שחור
2 כפות אבקת מרק עוף
3-4 כפות אורז לא מבושל

אופן הכנה:
אני קוצצת הירקות בקוצץ חשמלי.
לשים בסיר 1 כפית שמן קנולה ולהזהיב בצל. (אם מתייבש, להוסיף קצת מים) ולהמשיך בטיגון.

להוסיף גזר קצוץ, סלרי קצוץ וקישואים. להמשיך לאדות.
להוסיף רסק, מים ( עד שרואים שהמרק אינו סמיך מידי אך גם לא דליל מידי)
להוסיף תבלינים ואבקת מרק עוף.

לתת למרק להתבשל כמה דקות ואז להוסיף את האורז.
להמשיך לבשל עד שהאורז רך.

משמשים ממולאים גבינה על מצע טוסטעים - דיאטטי

משמשים ממולאים גבינה על מצע טוסטעים


 
המצרכים:
10 משמשים (יחסית קשים) מגולענים חצויים לשניים
1 קופסא גבינה סימפוניה 5% עם זיתים
מלח ,פלפל שחור גרוס
טוסטעים

לעיטור:
כמה עלי עירית
אגוזי מלך

אופן ההכנה:
להניח את חצאי המשמשים כשהצד הקעור שלהם כלפי מעלה.
בעזרת כפית למלא את חצאי המשמשים בגבינה ולהקפיד לא ללכלך את השוליים.

ההגשה:
מסדרים את הטוסטעים על מגש הגשה, מניחים על כל טוסט חצי משמש ממולא.
מעטרים בעירית קצוצה ובאגוז מלך.
מתבלים בנגיעה של פלפל שחור גרוס.

נישנושי חציל פיצה - דיאטטי

נישנושי חציל פיצה. דיאטטי ומדהים לארוח.

מצרכים:
2 חצילים חתוכים לפרוסות
1 בצל חתוך לקוביות
2 עגבניות חתוכות לפרוסות
גבינה בולגרית 5% חתוכה לפרוסות
גבינה צהובה 5% או 9% חתוכה לפיסות קטנות

עירית קצוצה
מלח, פלפל


אופן ההכנה:

1. להניח את פרוסות החצילים על נייר אפיה ולתרסס תרסיס פאם. לאפות עד שמשחים (אני הופכת צד) להוציא מהתנור ולהניח להתקרר.

2. להניח על כל חציל פרוסת עגבניה (אפשר גם רוטב עגבניות) קוביות בצל, לתבל להניח מעל גבינה בולגרית, לפזר עירית, מעל הכל לפזר גבינה צהובה. חום בינוני 180 מעלות 15 דקות. עד שהגבינה נמסה.

פשטידת עלי מנגולד - דיאטטי

פשטידה ירוקה מעלי מנגולד

 פשטידה נמוכה וטעימה.
המצרכים:

3 חבילות עלי מנגולד- שטופים
3 כפות קמח
1 כף אבקת מרק בצל
3 ביצים
2 כפות מיוקל (מיונז קל)
מלח, פלפל
אופן הכנה:

לשטוף העלים ולהוריד הקצה הלבן. לחלוט במים רותחים ולצנן במי קרח. לסנןף, לסחוט ולקצוץ. להוסיף את כל שאר המצרכים ולאפות בחום של 180 מעלות עד מתקשה.
לאפות בחום בינוני 180 מעלות עד שמשחים יפה.

פשטידת ירקות / כרובית / ברוקולי - דיאטטי

המצרכים:
 
ירקות קפואים / טריים כ 800 גרם
4 ביצים
4 כפות קמח תופח
1-2 כפות אבקת מרק בצל
4 כפות מיוקל - מיונז 5%
מלח, פלפל

אופן הכנה:

לחלוט הירקות הקפואים או לבשל מעט את הירקות הטריים.

לערבב חומרי הבלילה ולשפוך על הירקות. להניח בתבנית משומנת בתרסיס.
לאפות ב - 180 מעלות עד שזהוב.

עוגת תפוזים סולת וקוקוס - של ארומה

עוגת תפוזים סולת וקוקוס - של ארומהאם אני בארומה - אז מעדיפה את העוגה הזו. מוקדשת לכל אלו האוהבים אותה.
מצרכים:


1 כוס קמח
1 כוס סולת
1 כוס קוקוס
3/4 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
4 ביצים
3/4 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים

לסירופ :
1 כוס מים
3/4 כוס סוכר
1/2 לימון סחוט

אופן הכנה:

מקציפים חלבונים עם סוכר.
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה.
בקערה נפרדת מערבבים שמן חלמונים ותפוזים.
להוסיף חומרים יבשים לחלמונים
לקפל בעדינות את החלבונים לתערובת
לאפות בחום 170 מעלות 30 דקות

להרתיח מים סוכר ולימון וכשהעוגה חמה לשפוך באופן שווה מעליה .

מתאים לתבנית 24 או 2 תבניות ארוכות

יום שלישי, 5 בפברואר 2013

מתכוני כרובית

כרובית ושעועית צהובה בתנור
מצרכים:

אני השתמשתי בכרובית קפואה ובשעועית צהובה קפואה
1 שקית כרובית קפואה
1 שקית שעועית צהובה קפואה
לרוטב:
2 כפות מיוקל (מיונז קל)
3 שיני שום כתושות
2 כפות גדושות אבקת מרק בצל
2 כפות רוטב צ'ילי
מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:לערבב את חומרי הרוטב ולמרוח על הירקות.
לאפות בתנור חם עד שמתקבל צבע זהוב יפה.


 פתיתי כרובית וירקות
מצרכים :

ראש כרובית גדול
1/2 בצל סגול קצוץ
3 בצל ירוק קצוץ
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
10 פטריות חתוכות דק

1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים לבחירתכם - פטרוסיליה כוסברה, בזיליקום ועוד
תרסיס שמן או כפית שמן קטנה
מלח ופלפל
אופן ההכנה :
שוטפים את הכרובית היטב וחותכים אותה לפרחים.
שמים את הכרובית במעבד המזון וקוצצים עד שמקבלים פתיתי כרובית קטנים.
מחממים מחבת על אש בינונית ומרססים אותה עם תרסיס שמן זית.
מוסיפים למחבת את הפלפלים, הבצל הירוק והסגול והפטריות הקצוצות.
מקפיצים כדקה ומוסיפים את הכרובית.
ממשיכים להקפיץ בערך 8 דקות עד שהכרובית מתרככת.
מוסיפים את עשבי התיבול, מלח ופלפל ומערבבים.
• בתאבון.

הערות :

מתכון מפתיע טעים ובריא. 500 גר' אורז כרובית שווה 14 קלוריות בלבד מול 368 קלוריות באורז רגיל.

 


ראש כרובית שלם בתנור





לחלוט כרובית שלמה במים רותחים לכ- 3 דקות. לסנן.
להכין ממרח של:
2 כפות מיוקל 5%
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות אבקת מרק בצל
מלח,פלפל

למרוח את הכרובית בעזרת מברשת סיליקון (כמו צבע לשיער)
לפזר 3 כפות פירורי לחם מוזהבים ולהכניס לתנור חם 200 מעלות עד שמזהיב.