עוף במעטה פירורי לחם – קנטאקי צ'יקן אפוי – דיאטטי
4-6 יחידות כרעיים ללא עור מחולקות לשניים
1 ביצה או 2 כפות מיוקל
8-10 כפות פירורי לחם (אני מעדיפה זהוב)
1 כף אבקת מרק בצל או תבלין אבקת בצל מיובש
2 כפות רוטב ברביקיו
מלח, פלפל
למרוח את העוף בתערובת המשחתית.
4-6 יחידות כרעיים ללא עור מחולקות לשניים
1 ביצה או 2 כפות מיוקל
8-10 כפות פירורי לחם (אני מעדיפה זהוב)
1 כף אבקת מרק בצל או תבלין אבקת בצל מיובש
2 כפות רוטב ברביקיו
מלח, פלפל
אופן הכנה:
לערבב את המיוקל/ביצה עם אבקת מרק הבצל או אבקת בצל מיובש ותבלינים בקערה בינונית ולהכניס את חלקי העוף.למרוח את העוף בתערובת המשחתית.
לטבול חלקי העוף בקערה עם פירורי לחם.
אופציה שניה :
חצי מכמות פירורי הלחם לשים בתוך שקית נילון. להכניס כל פעם חלק אחד של העוף
ולנער את השקית (להחזיק אותה סגורה ביד) עד שהעוף מצופה יפה בפירורי לחם.
להוסיף כל פעם עוד פירורי לחם לשקית. (לא לשים את כל כמות פירורי הלחם מההתחלה כי היא תירטב מהלחות של העוף).
להניח נייר אפיה בתבנית התנור ולתרסס תרסיס שמן פאם ולהניח את חלקי העוף המצופים.
לאפות בתנור חם 200 מעלות עד לקבלת צבע חום זהוב.
חצי מכמות פירורי הלחם לשים בתוך שקית נילון. להכניס כל פעם חלק אחד של העוף
ולנער את השקית (להחזיק אותה סגורה ביד) עד שהעוף מצופה יפה בפירורי לחם.
להוסיף כל פעם עוד פירורי לחם לשקית. (לא לשים את כל כמות פירורי הלחם מההתחלה כי היא תירטב מהלחות של העוף).
להניח נייר אפיה בתבנית התנור ולתרסס תרסיס שמן פאם ולהניח את חלקי העוף המצופים.
לאפות בתנור חם 200 מעלות עד לקבלת צבע חום זהוב.