יום חמישי, 14 במרץ 2013

קנטאקי צ'יקן - עוף במעטה פירורי לחם - דיאטטי

עוף במעטה פירורי לחם – קנטאקי צ'יקן אפוי – דיאטטי
המצרכים:
4-6 יחידות כרעיים ללא עור מחולקות לשניים
1 ביצה או 2 כפות מיוקל
8-10 כפות פירורי לחם (אני מעדיפה זהוב)
1 כף אבקת מרק בצל או  תבלין אבקת בצל מיובש
2 כפות רוטב ברביקיו
מלח, פלפל

אופן הכנה:
לערבב את המיוקל/ביצה עם אבקת מרק הבצל או אבקת בצל מיובש ותבלינים בקערה בינונית ולהכניס את חלקי העוף.
למרוח את העוף בתערובת המשחתית.
אופציה קלה לציפוי:
לטבול חלקי העוף בקערה עם פירורי לחם.
אופציה שניה :
חצי מכמות פירורי הלחם לשים בתוך שקית נילון. להכניס כל פעם חלק אחד של העוף
ולנער את השקית (להחזיק אותה סגורה ביד) עד שהעוף מצופה יפה בפירורי לחם.
להוסיף כל פעם עוד פירורי לחם לשקית. (לא לשים את כל כמות פירורי הלחם מההתחלה כי היא תירטב מהלחות של העוף).
להניח נייר אפיה בתבנית התנור ולתרסס תרסיס שמן פאם ולהניח את חלקי העוף המצופים.
לאפות בתנור חם 200 מעלות עד לקבלת צבע חום זהוב.
תוך כדי האפיה אפשר לתרסס קצת תרסיס שמן מעל
לא צריך להפוך את חלקי העוף בזמן האפיה.
טעים רצח.

כל מנה של רבע עוף מכילה גם את כמות הפחממות לאותה ארוחה. לכן , כדאי להגיש עם הרבה סלטים ולהתענג !!

אמריקן צ'יפס פריכים בתנור – אליפות !!!

אמריקן צ'יפס פריכים בתנור  - דיאטטי
הצ'יפס הזה גם בריא וגם דל שומן אם אוכלים אותו במידה.
 
המצרכים:
תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לצ'יפסים
כף שמן קנולה
פפריקה מתוקה
קצת פטרוזיליה יבשה, מלח, פלפל, אבקת שום

אופן הכנה:
לערבב את כל
המצרכים בקערה
המתאימה למיקרוגל .
לבשל במיקרו מכוסה עד שתפוחי האדמה רכים. ( להתחיל ב – 5 דקות ולהמשיך על פי הצורך).
לאחר שתפוחי האדמה רכים, לתרסס ניר אפיה בתבנית גדולה של התנור ולהניח את הצ'יפסים בשכבה אחת. להכניס לתנור מחומם בחום גבוה של 210 מעלות עד שהם הופכים לקריספיים וקראנצ'יים בטירוף.
 
להוציא את הצ'יפס האלוהי הזה עם ניר האפיה ולהכניס לקערת הגשה יפה.

 

כיכר בשר – מיט לואף אמריקאי – דיאטטי

כיכר בשר – מיט לואף אמריקאי – דיאטטי

המצרכים:
תבנית אינגליש קייק (רחבה)
2 פרוסות לחם קל
4 כפות פירורי לחם ( או לפי הצורך. תלוי ברטיבות הירקות)
1 בצל גדול, קלוף
1 ענף סלרי
1 גזר, קלוף
(אפשר להוסיף כמה פטריות חתוכות)
1/2 כוס עלי פטרוזיליה
5-6 שיני שום, קלופות וקצוצות
750 גרם בשר בקר טחון (אפשר גם מעורב עם הודו טחון)
6 כפות קטשופ
1 כף חרדל
1 – 2 כפות רוטב ברביקיו
אפשרות: 1 כף רוטב וורסשטייר
1 ביצה
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני 190) מעלות) ומשמנים את התבנית.
2. לחתוך לקוביות את פרוסות הלחם עד לקבלת פירורים גדולים. מעבירים לקערה. שמים במכל המעבד את הבצל, הסלרי, הגזר, הפטרוזיליה והשום ומעבדים עד שהם קצוצים דק. מוסיפים לקערת הלחם. מוסיפים גם את הבשר, 4 כפות מהקטשופ, החרדל , רוטב ברביקיו ורוטב הוורסשטייר (אם רוצים,( הביצה, מלח ופלפל ומערבבים לעיסה אחידה. מעבירים את העיסה לתבנית . מהדקים יפה והופכים על ניר אפיה משומן בתבנית גדולה של התנור. (אפשר גם לאפות בתבנית האינגליש קייק)



אופים בתנור חם 190 מעלות כשעה. מורחים מעל את הקטשופ הנותר. אופים עוד כרבע שעה.

3. מגישים חם או קר בצלחת או בתוך כריך.