יום שלישי, 30 באפריל 2013

פסטה ברוטב שמן זית, שום, עשבי תיבול ומחית כמהין

 בשלו פסטה איטלקית משובחת , והרי לכם ארוחה טעימה ונהדרת.

תמונה להמחשה מגוגל

המצרכים:
 חבילה פסטה
לרוטב:
3 כפות שמן זית
4 שיני שום
מלח, פלפל שחור
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
חופן עלי בזיליקום קצוצים
1 כף מחית פטריות כמהין (להשיג במעדניות. לא חייבים)
לפזר על :
גבינת פרמזן מגוררת (לא חייבים)

אופן הכנה:
 לבשל הפסטה ולסנן.
לערבב את חומרי הרוטב ולשפוך על הפסטה.
מחית פטריות הכמהין מעשיר מאד את הטעם !! אבל לא ממש חובה.
לזרות גבינת פרמזן מגוררת (לא חייבים).


 

סלט ירוק עם תפוח עץ ואגוזים - דיאטטי

סלט ירוק, מגוון, חגיגי וכמובן קל הכנה.
סלט עלים עם תפוחי עץ
תמונה להמחשה מגוגל

המצרכים:
עלי סלט מכמה סוגים חתוכים
2  תפוחי עץ (אפשר 1 ירוק ואחד עם קליפה אדומה)


לרוטב:
2-3 כפות חומץ בלסמי
1 כף שמן קנולה
1 - 2 כפות מיץ לימון
1 כף דבש
1 כפית חרדל
מלח, פלפל שחור גרוס
לפזר מעל :
50 גרם אגוזי מלך שבורים גס

אופן הכנה:
לפרוס תפוחי עץ לא קלופים ונקיים מגרעינים.
לערבב בקערת הגשה עלי סלט והתפוחים.
לערבב את חומרי הרוטב בצנצנת ולצקת על הסלט.
לפזר אגוזי מלח שבורים גס .

הערה: על מנת שהסלט יהיה דיאטטי לגמרי אני מפחיתה את מספר האגוזים !!!
 

סלט קישואים טריים עם בזיליקום, שום ורוקט - דיאטטי

סלט קישואים טריים נפלא, יפהפה להגשה ופשוט מיוחד !!

המצרכים:

3 קישואים בינוני גדול מקולפים
3 שיני שום קצוצות
חופן עלי בזיליקום טרי
עלי רוקט או עלים ירוקים אחרים
מיץ לימון
1-2 כפות חומץ
1 כפית שמן
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
לפרוס הקישואים לפרוסות אלכסוניות דקיקות (במנדולינה).
אני עושה זאת בנייסר דייסר שלי. (הפוסט שלי בנושא קוצץ הירקות האדיר !!).
לקצוץ עלי הבזיליקום והעלים הירוקים ולהוסיף את כל השאר.
פשוט ונפלא !!

עוגיות שושנים עם קצף – אהובה

אהובה מדינה, חברתי הטובה, אופה דגולה. זהו אחד מהמרשמים המוצלחים שלה.

מצרכים לבצק:
3 כוסות קמח תופח אוסם
200 גרם חמאה או מחמאה או מזולה בטעם חמאה, מרוככת
3 חלמונים
1/2 כוס מים קרים
3 כפות סוכר

מילוי:
3 חלבונים
1 כוס סוכר
1 אינסטנט וניל

אופן הכנה:
ללוש במיקסר (או ביד) בצק מכל החומרים לבצק. להניח במקרר לשעה לפחות.
להקציף חומרי המילוי.
לרדד הבצק ל – 4 . למרוח מלית . לגלגל לחתוך לשושנים.
אפיה 180 מעלות – אפיה מהירה רק עד שהצבע חום בהיר

בהצלחה



יום ראשון, 28 באפריל 2013

פרחי כרובית מצופים בפירורי לחם ועשבי תיבול בתנור - דיאטטי

פרחי כרובית מצופים בפירורי לחם ועשבי תיבול בתנור דיאטטי

לא צריך טיגון.. איזה כיף .. וטעים מאד מאד !!



המצרכים
פרחי כרובית מבושלים במים עם מלח כ - 7 דקות  עד שרכים קצת.
1 ביצה
1 כף חרדל
מלח, פלפל
1 כף שמן קנולה
עשבי תיבול (פטרוזיליה, טימין) אפשר גם יבשים
פירורי לחם (זהוב ולבן)

אופן הכנה:

לבשל פרחי הכרובית. לשטוף במים קרים ולסנן.
קערה אחת: ביצה, חרדל, עשבי תיבול, תבלינים, שמן – לערבב הכל
קערה שניה: פירורי לחם משני סוגים: זהוב ולבן.

לטבול בתערובת הביצה ולצפות בפירורי הלחם שבקערה השלישית.
להניח על ניר אפיה בתבנית התנור ולאפות בחום של 200 מעלות עד שזהוב.
 

חזה עוף שלם עם מיץ לימון, יין לבן ומייפל - דיאטטי

מתכון של שי לי ליפא

המצרכים ל-4 מנות:

500 גרם חזה עוף שלם ("פרפר"), לא משוטח לשניצל
2 כפות שמן זית
1/4 כוס יין לבן
1/2 לימון חתוך לעיגולים בעובי 1 ס"מ
2 כפות מיץ לימון
2 כפות סירופ מייפל אמיתי
1 כפית שבבי צ'ילי
 מלח ופלפל שחור גרוס

 אופן ההכנה:

מוציאים את חזות העוף מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה.
שוטפים את העוף במים קרים ומייבשים היטב בנייר סופג.
מחממים מחבת גדולה, מוסיפים שמן זית ועוף ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד הזהבה.
מוסיפים יין לבן ומביאים לרתיחה. מצמצמים אותו למחצית מכמות הנוזל. מוסיפים פרוסות לימון, מיץ לימון, מייפל וצ'ילי, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-10 דקות (הופכים צד במהלך הבישול), עד שהעוף מוכן. נזהרים לא לייבש.

חצאי חזה עוף (שלמים) בפירורי לחם ועשבי תיבול בתנור - דיאטטי


חצאי חזה עוף (שלמים) בפירורי לחם ועשבי תיבול בתנור.
לא צריך לטגן...גלילי שניצלים קלים להכנה ופשוט ממכרים.

 

המצרכים

500  - 700  גרם חזה עוף שלם חתוך לשניים לאורכו (לא משוטח לשניצל). כך שנוצרים מעין 2 גלילים מכל פרפר.
1 ביצה
1 כף חרדל
מלח, פלפל
1 כף שמן קנולה
עשבי תיבול (פטרוזיליה, טימין) אפשר גם יבשים
קמח
פירורי לחם (זהוב ולבן)

אופן הכנה:

בקערה אחת: לשים קצת קמח.
קערה שניה: ביצה, חרדל, עשבי תיבול, תבלינים, שמן – לערבב הכל
קערה שלישית: פירורי לחם משני סוגים: זהוב ולבן.
לקמח את השניצלים בקערת הקמח ולנער.
לטבול בתערובת הביצה ולצפות בפירורי הלחם שבקערה השלישית.
להניח על ניר אפיה בתבנית התנור ולאפות בחום של 200 מעלות עד שזהוב.
לחתוך כל גליל לפרוסות עגולות ויפות ולהגיש. 
 

יום שלישי, 2 באפריל 2013

קציצות בשר ברוטב עגבניות בנוסח איטלקי - דיאטטי

פשוט קציצות גורמה !!! קציצות עגולות ברוטב עגבניות שכיף לאכול עם פסטה.

המצרכים:

1 קילו בשר טחון (אני אוהבת לערבב הודו ובשר בקר רזה טחון)
2 ביצים
בצל גדול קצוץ
5-6 שיני שום כתושים או 2 כפיות גדושות שום כתוש דורות
2 קישואים בינוניים מגוררים (אפשר גם בלי)
פטרוזיליה קצוצה
3-4 כפות פירורי לחם או 3 כפות פתיתי סויה מושרים וסחוטים או 3 כפות קמח שקדים
מלח, פלפל, תבלין לקציצות, קצת תבלין מסאלה או בהרט

החומרים לרוטב:

1 כפית שמן
1 בצל גדול קצוץ
1 קופסא עגבניות מרוסקות
1 קופסא רסק עגבניות קטנה
בזיליקום (קפוא דורות)
מלח, פלפל, טימין יבש או אורגנו
4-5 שיני שום כתוש (או שום כתוש דורות)
מים עד לסמיכות מתאימה.


אופן הכנה:

1. בידיים רטובות ליצור כדורי בשר עגולים ולהניח בתבנית אפיה מרופדת בניר אפיה. (לתרסס פאם על ניר האפיה)
לאפות בחום של 200 מעלות כ – 12-15 דקות רק עד שמקבל צבע חום בהיר.

2. בינתיים, בסיר רחב להזהיב בצל בכפית שמן. להוסיף את כל יתר חומרי הרוטב. להוסיף לרוטב את הקציצות שיצאו מהתנור ולהמשיך לבשל על אש קטנה 45 דקות עד שעה.