יום שלישי, 21 במאי 2013

סלטי גזר - דיאטטי

סלטי גזר - כולם דיאט , יפים וטעימים


סלט מקלוני גזר עם פטרוזיליה

3-4 גזרים חתוכים למקלונים
חופן פטרוזיליה קצוצה
מיץ לימון
מלח,פלפל,
קצת חומץ

לערבב את כל המצרכים יחד. לטעום ולתקן תיבול


סלט גזר עם בצל
5- 6 גזרים לגרד בפומפיה  (בחורים הגדולים) (או במעבד מזון עם דיסקית הגרוד הגדולה)
להוסיף בצל אחד קטן קצוץ
קצת חומץ, מיץ לימון, מלח, כפית שמן ולערבב. זהו... קל ומהיר הכנה.

סלט גזר מבושל
לבשל 4-5 גזרים מקולפים במים כ - 20 דקות עד שרך.
לצנן מיד במים קרים ולסנן.
לחתוך לפרוסות דקות.
לתבל בחומץ, 2-3 שיני שום כתושות, פפריקה מתוקה ביד נדיבה, מלח וחצי כפית שמן.

יום שלישי, 7 במאי 2013

לזניה חלבית - דיאטטי

לזניה טעימה, דלת קלוריות. מנה לארוחת ערב = רבע פשטידה.
אפשר להתחיל לחגוג !!

המצרכים:
9 עלי לזניה
ירקות - פרוסות קישואים/ פרוסות חצילים / ירקות מוקפצים /פטריות
1 קופסא קוטג' 3% או קופסא שמנת סויה 5% 250 מ"ל
1 ביצה
1 כף שמן
1 קופסא עגבניות מרוסקות
1 קופסא קטנה רסק עגבניות
1 כוס מים (או לפי הצורך)
פטרוזיליה קצוצה, בזיליקום טרי, אורגנו ,מלח, פלפל
3 פרוסות גבינה צהובה 9%

אופן הכנה:
לחתוך קישואים לפרוסות לאורך, או חצילים ולצרוב על מחבת פסים או רגיל, על תרסיס

להכין קערה ראשונה:
גבינה קוטג'+ פטרוזיליה קצוצה + ביצה + מלח
למי שרגיש למוצרי חלב - במקום קוטג' אפשר להוסיף  שמנת סויה 5%.                                                                                                     

להכין קערה שניה:
עגבניות מרוסקות + רסק + מים + בזיליקום + אורגנו ותבלינים

אופן סידור הלזניה:
בתבנית לשים 3 עלי לזניה. להרטיב מתערובת הרסק ולשטח חצי מכמות
הקערה השנייה של הגבינות. להניח ירקות צרובים ומעליהם שוב דפי פסטה.


שוב רסק , גבינות  וירקות. לסגור ב - 3 עלים עליוניים ולהרטיבם ברסק שנותר.
לאפות בתנור בחום 180 מעלות כחצי שעה. לפתוח את התנור ולהניח 3 פרוסות
גבינה צהובה מעל. להמשיך לאפות עד שמוכן.

כדי לבדוק אם העלים התרככו בזמן האפייה יש לנעוץ סכין חדה ולבדוק את רכות העלים.