יום שני, 24 ביוני 2013

מרק קרם קישואים - דיאטטי

מרק קרם קישואים מעודן ... ממש גורמה !!!

המצרכים:

6-8 קישואים מקולפים וחתוכים גס
בצל גדול קצוץ
מים
1 כפית שמן
מלח, פלפל, תבלין עשבי תיבול (כמו טימין, או תערובת איטלקית)
2 כפות אבקת מרק עוף

אופן הכנה:
להזהיב הבצלים בכפית שמן, להוסיף הקישואים ולהקפיץ כמה דקות.
לכסות במים, להוסיף התבלינים.
לבשל עד שמתרכך.
לטחון בבלנדר מוט.

להגשה: פטרוזיליה טריה קצוצה וקוביות קולורבי

יוצא טעים טעים וממש מעדן !!

סנדביץ / מגדל חצילים - דיאטטי

זה יכול להיות מגדל או סנדביץ. מה שבטוח שזה קל, יפה להגשה וטעים !!


האמת זה נראה הרבה עבודה, אבל זה ממש לא !!!
אפשר להכין את שלבים 1 - 4 מראש. להשאיר מכוסה במקרר ולאפות ממש לפני ההגשה.
יצא מעולה !!!

המצרכים:

החומרים ל 10-12 מנות. 2 סנדביצ'ים שווים למנת חלבון + פחמימה וירק.

1 ביצה + חלבון
 מלח, פלפל שחור
5 שיני שום, כתושות
2 חצילים ארוכים ושווים בקוטרם, פרוסים לרוחבם לפרוסות בעובי 2 ס"מ
כ - 15 כפות פירורי לחם, (זהוב ולבן) (לכל 4 פרוסות כ - 3 כפות לחם שהן שוות ל 2 לחם קל)
ספריי שמן
1 צנצנת "ברילה" עגבניות מרוסקות עם בזיליקום
 או  קופסא עגבניות מרוסקות,1 כף שמן זית, 3 כפות בזיליקום קצוץ, 1 כף שטוחה פפריקה,  1/4 כפית סוכר
5 - 6 פרוסות גבינה צהובה או גבינה מלוחה 5%

 אופן הכנה:
1. מערבבים ביצה , חלבון ושן שום אחת.
2. טובלים את פרוסות החצילים בבלילת הביצים ואחר כך בפירורי הלחם ומניחים בתבנית מרופדת
     בנייר אפייה. מרססים את החצילים בספריי שמן ואופים במשך 25 דקות בתנור שחומם מראש
     ל-200 מעלות עד השחמה קלה. מצננים.
3. מערבבים את רסק העגבניות, בזיליקום, יתרת השום, כף שמן זית פפריקה וסוכר
4. מסדרים בתבנית פרוסת חציל, מעליה 1 כף מרוטב העגבניות ומעליה מעט גבינה מגוררת
    או חצי פרוסת גבינה. מניחים פרוסת חציל נוספת . מעל למרוח שוב רוטב עגבניות , בזיליקום קצוץ
    וחתיכה קטנה גבינה צהובה.
    חוזרים על הפעולות עם כל פרוסות החצילים.



5. אופים את מגדלי החצילים (שנית) במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.  

יום שבת, 1 ביוני 2013

עוגת פרג מנצחת עם שוקולד מריר ותפוח - גרסא פרווה וגם חלבית

עוגה מנצחת !!  עוגת פרג אמיתית לאלו האוהבים מאד פרג. לחה ונימוחה.


80 גרם מזולה בטעם חמאה (או חמאה)
4 כפות שמן
1 ושלושת רבעי כוס סוכר  (360 גרם)
קליפת לימון מגוררת
1 כף תמצית וניל
3 ביצים
200 גרם פרג טחון
1 כוס + 2 כפות קמח תופח
100 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת סויה 5% (או רוויון)
תפוח עץ מרוסק דק
100 גרם צימוקים מושרים ביין אדום

אופן הכנה:
לחמם תנור ל - 160 מעלות
במעבד מזון לקצוץ שוקולד מריר עם הקמח.
במיקסר להקציף בוו גיטרה,  מזולה בטעם חמאה, שמן, סוכר, קליפת לימון ווניל.
להוסיף ביצים בהדרגה.
להוסיף שמנת סויה (או רוויון) , תפוח עץ , קמח+שוקולד ופרג לסרוגין במהירות איטית או ביד.

לשמן תבנית עגולה ולאפות 40-50 דקות עד שמוכן.

ציפוי:
3 כפות קקאו
4 -5 כפות סוכר
רבע כוס מים
30 גרם מזולה בטעם חמאה (או חמאה)

בסיר קטן לחמם קקאו, סוכר ומים עד שהסוכר נמס. לסגור האש ולערבב את המזולה (חמאה)
למרוח על העוגה החמה.