יום שבת, 27 ביולי 2013

שווארמה מחזה עוף או מהודו - דיאטטי

שווארמה .... מי לא אוהב איזו שווארמה בתוך פיתה נוטפת בטחינה ?? אז הנה הגרסא דלת הקלוריות.. טעים ומדהים !!


המצרכים:
500 גרם חזה עוף או הודו חתוך לרצועות דקות
2 בצלים סגולים 0או לבנים) פרוסים לחצאי טבעות
תבלין לשווארמה או (כורכום, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, כמון)
1 -2 כפות רוטב סויה
מלח
1 כפית שמן

אופן הכנה:
לערבב את כל המצרכים (חוץ מהשמן) ולהניח במקרר לכחצי שעה.
לחמם כפית שמן במחבת גדולה עד שממש חם ולהקפיץ את השווארמה (עם כל המרכיבים שלעיל)
עד שמוכן.

אפשרות הגשה:
פיתה (אפשר פיתה קלה) עם טחינה, סלט בצל עם סומק, ירקות

 

פוקצ'ות סוף הדרך קלות להכנה !

פוקצ'ות שמרים, נפלאות וקלות הכנה. בעידן החדש בו יש קמח שמרים מוכן.. אין קל מזה. והתוצאה.. טעימה ומרהיבה ביופיה.

 

המצרכים:
1/2 ק"ג קמח שמרים או רגיל
1 כף גדושה שמרים יבשים - רק למי שהשתמש בקמח רגיל
1 כף סוכר חום
1 כף סוכר לבן
1 כפית מלח
300 - 330 מי ברז (בחורף פושרים) בערך 1.5 כוסות
2 כפות שמן זית

אופן הכנה:

לערבב את כל החומרים במיקסר עם וו לישה (המלח בסוף). אח"כ כמה דקות ללוש ידנית. במידת הצורך להוסיף קמח.
לתרסס תרסיס פאם, להחזיר לקערת המיקסר, לכסות בנילון נצמד, ולהתפיח מתחת לשמיכה (במקום חמים).
(בערך כשעה).
אחרי ההתפחה, לחלק ל - 3 גלילים ולהשטיח .

בזמן שתופח:
1. אפשרות של פוקצ'ה עם בצל - טעים מאד !!!
לקצוץ בצל ולערבבו עם 1 כפית מלח גס. למעוך באצבעות ולהניח לעמוד על השיש.

2. אפשרות של פוקצ'ה עם ירקות- לחתוך ירקות כגון פלפל אדום, רצועות דקיקות של קישואים וכיד הדמיון הטובה

3. אפשרות של פוקצ'ה עם עשבי תיבול - זעתר, או רוזמרין, או כל עשב תבלון אחר.

ומה עושים ?

לאחר השטחה של הבצק, לטפטף שמן זית וללחוץ עם כריות האצבע גומות קטנות.
לפזר את הבחירה על פי האופציות, בצל / ירקות / עשבי תיבול ומלח גס.

לכסות במגבת ולהניח להתפחה נוספת של 15 דקות.
לאפות בחום בינוני 180 - 190 מעלות כ - 20 דקות עד ששולי הפוקצ'ה משחימים. 
 


יום שישי, 12 ביולי 2013

מרק כתום - דיאטטי בקלי קלות

מרק כתום הוא אחד המרקים האהובים בביתי. טוויסט קטן בהכנה והתוצאה ממש גורמה.
התבלין המיוחד הוא פפריקה מעושנת, ואפשר להשיגו בחנויות התבלינים או בעדן טבע מרקט.


המצרכים:
3-4 גזרים גדולים, חתוכים גס
דלעת בינונית - חתוכה גס
1-2 בטטות קטנות, חתוכות גס או תפוח אדמה קטן. (לגרסא דיאטטית - ללא בטטה או תפוח אדמה)
בצל גדול קצוץ
1 כפית שמן
מלח, פלפל שחור, פפריקה מעושנת, עשבי תיבול (קצת טימין, או תערובת איטלקית)
2-3 כפות אבקת מרק עוף
מים

אופן הכנה:
להזהיב בצל בכפית שמן ולהוסיף את הירקות החתוכים גס + כל שאר המצרכים.
לכסות במים ולבשל עד שהירקות מתרככים.

לטחון בבלנדר מוט.

אפשרות הגשה:
לפזר שקדים מולבנים דקיקים או עירית קצוצה.

 

מרק בצל עם כרישה, קישואים ופטריות - דיאטטי קל הכנה

מרק בצל עשיר בטעמים, עדין בטעמו בניחוח צרפתי מרגש !!! לא תאמינו שהוא כזה טעים ועדיין נחשב לדיאטטי ובריא !!
 
אני קוצצת את הירקות בקוצץ נוח להפליא וקל לניקוי - אני כבר הזמנתי כמה בארץ (מחוברת הפרסומים של חברות האשראי) !!

קראו את הפוסט שכתבתי בנושא: לקצוץ כמו שף.

המצרכים:
1 כפית שמן קנולה - אפיולה בטעם חמאה, או קנולה רגיל
5 בצלים בינוניים פרוסים לחצאי טבעות
3 -4 קישואים מקולפים חתוכים לקוביות קטנות
1 כרישה גדולה - רק החלק הלבן, פרוס לטבעות
4 פטריות שמפיניון גדולות או כמה קטנות, פרוסות
גזר קטן חתוך לקוביות (לא חובה)
מלח, פלפל, תערובת עשבי תיבול (טימין, עשבי תיבול בטעם איטלקי)
2 כפות אבקת מרק עוף
1/2 כוס יין לבן  (בערך 80 קלוריות ל - 100 מ"ל)
מים לכיסוי הירקות

אופן הכנה:
להזהיב בצל + כל שאר הירקות בכפית שמן, ולהמשיך לאדות ללא מים על אש קטנה, עד שהירקות מתרככים. (התהליך לוקח כמעט 15 דקות)
להוסיף מים, אבקת מרק ,יין לבן ותבלינים.
לכסות הסיר ולאחר הרתיחה להמשיך לבשל על אש קטנה עד שהמרק מוכן.

אפשרויות הגשה:
1. לפזר מעט מעט פרמזן
2. לפזר כמה פרוסות שקדים לבנים
3. ל"חטוא" בכמה קרוטונים






 

יום שלישי, 9 ביולי 2013

חביתיות פנקייק שטוחות עם מלית - דיאטטי

מי לא רוצה להתפנק לפעמים בחביתיות פנקייק טעימות, גם אם הוא נמצא בתהליך הרזיה ?
המתכון שלפניכם מחליף חלבון ופחמימה בארוחת ערב למשל.... בשבילי זו ממש חגיגה..!
אפשר גם לנשנש ירקות לפני, או צלחת מרק ירקות והנה הכל מושלם !!

המצרכים:
1 ביצה
1 חלבון ביצה
1 שקית ממתיק מלאכותי - (סוכרה דיאט למשל) במידה ורוצים מילוי מתוק
2-3 טיפות תמצית רום
2 כפות קמח
מעט מים (או חלב, או חלב סויה)

אופן הכנה:

לערבב את כל המצרכים  עד לקבלת בלילה אחידה.
לתרסס מחבת בתרסיס שמן (מעט) ולהניח כמות מהבלילה (בערך רבע מהכמות).
לנענע את המחבת עד שהבלילה מתפזרת ודקה.
להפוך צד לאחר שמזהיב.

לא צריך לשמן פעם נוספת את המחבת.
כך להמשיך את יתר החביתיות.

אפשרויות מילוי:
אני מורחת ריבה דיאטטית ומגלגלת את החביתית לגלילה.
אפשר גבינה + ממתיק מלאכותי
אפשר שוקולד למריחה (למי שרוצה)
אפשר מילוי מלוח כגון, גבינה מלוחה, פטריות וכו'





ארוחת ערב מפנקת, דיאטטית וכיפית. 

לטיפים לדיאטה קלה היכנסו לבלוג שלי : ורד שובל ודיאטה,סיפורים וטיפים. לחצ/י כאן