יום ראשון, 13 באוקטובר 2013

תפוצ'יפס במיקרוגל קראנצ'יים וגם דיאטטיים

תפוצ'יפס במיקרוגל קראנצ'יים וגם דיאטטיים

 המצרכים:


תפוח אדמה עם קליפה
תרסיס שמן
מלח גס או רגיל
 
אופן הכנה:
 
1. לשטוף את תפוח האדמה היטב.
2. לפרוס את תפוח האדמה בעזרת מנדולינה או ידנית דק ביותר
3. להכין נייר אפייה בגודל של המיקרוגל שלכם - ניתן לחתוך את קצוות הנייר
4. מניחים את תפוחי האדמה הפרוסים על נייר האפייה מבלי שייגעו אחד בשני. לתרסס תרסיס שמן (מעט) ולפזר קצת מלח גס.
5. מכניסים את תפוחי האדמה עם נייר האפייה למיקרוגל ומפעילים ל-5 דקות על עוצמה גבוהה. אחרי 5 דקות בודקים את מידת המוכנות של התפודים. אם צריך - הוסיפו עוד זמן. במיקרוגל שלי זה לקח כ - 8 דקות עד שהם חומים בהירים.



* תפוח אדמה בינוני אחד מספק כ-26 פרוסות צ'יפס והוא מהווה תחליף למנת פחמימה אחת. (במקום 2 פרוסות לחם קל למשל).