מתכון שלמדתי בקורס הבישול בפירנצה. יוצא טעים טעים וממכר !!!
המצרכים:
200 גרם שקדים שלמים
2 ביצים שלמות
3 חלמונים (צהובים)
11/4 (אחד ורבע) כוסות סוכר
3 כוסות קמח תופח + 2 כפות (400 גרם קמח)
(אם משתמשים בקמח רגיל להוסיף 1 שקית אבקת אפיה)
קליפת תפוז או קליפת לימון
קורט מלח
קורט שמרים יבשים (לא חובה)
ליצור מהבצק כ – 3 גלילים בצורת נקניק . הבצק יוצא דביק ולכן לקמח מעט את הידיים בזמן יצירת הגלילים . להניח על ניר אפיה משומן ומקומח.
להבריש היטב עם ביצה טרופה מכל הצדדים.
לאפות ב – 180 מעלות כ – 15 דקות עד שזהוב.
3 חלמונים (צהובים)
11/4 (אחד ורבע) כוסות סוכר
3 כוסות קמח תופח + 2 כפות (400 גרם קמח)
(אם משתמשים בקמח רגיל להוסיף 1 שקית אבקת אפיה)
קליפת תפוז או קליפת לימון
קורט מלח
קורט שמרים יבשים (לא חובה)
אופן הכנה:
לקלות את השקדים בתנור ולהניח להתקרר.
להקציף הביצים והחלמונים עם הסוכר. להוסיף כל יתר החומרים ואת השקדים
להוסיף אחרונים.ליצור מהבצק כ – 3 גלילים בצורת נקניק . הבצק יוצא דביק ולכן לקמח מעט את הידיים בזמן יצירת הגלילים . להניח על ניר אפיה משומן ומקומח.
להבריש היטב עם ביצה טרופה מכל הצדדים.
לאפות ב – 180 מעלות כ – 15 דקות עד שזהוב.
להוציא מהתנור ולחתוך לפרוסות בעובי של 1 ס"מ. להניח בתבנית חזרה
כשהפרוסות שכובות ואז להחזיר לתנור לעוד כ – 10 דקות עד שהעוגיות התייבשו ונעשו
חומות.