יום שלישי, 28 בינואר 2014

כרובית שלמה בתנור - קלי קלות ודיאטטי לחלוטין


להניח כרובית שלמה ללא העלים בתחתית, עם מים בגובה 3-4סנטימטר. לכסות הסיר ולבשל עד שהכרובית רכה אבל לא יותר מידי. בודקים את מידת הרכות
עם סכין חדה.
להוציא מהסיר ולשטוף מיד במים קרים על מנת לעצור את הבישול.
להניח על ניר אפיה מתורסס מעט. לתרסס פאם על הכרובית, לפזר פפריקה מתוקה, אבקת שום וקצת עשבי תיבול. למרוח עם האצבעות את התבלינים מסביב ולאפות בתנור מחומם על 200 מעלות עד שמשחים. בתיאבון....יפה טעים וחינמי

יום שלישי, 14 בינואר 2014

סלטי כרוב - בריאים ודיאטטיים

סלט כרוב ירוק עם מלפפון, חסה, בצל ירוק / עירית - טעיםםםם !!!

לקצוץ את כל הירקות  ( אני קוצצת במסטר סלייסר)
רוטב: לימון, קצת נענע, מלח וטיפה שמן (לא חובה שמן), 1 כפית סוכר או ממתיק, שן שום כתושה.

סלט כרוב עם שומשום שחור

כרוב קצוץ, חומץ, מלח, 1 כפית שמן ( לערבב היטב) לפזר שומשום שחור ולערבב פעם נוספת.

נראה גורמה !!!

סלט כרוב עם גזר וקישוט חמוציות

עם גזר – חומץ, מלח, 1 כפית שמן. אפשר להוסיף חמוציות לקישוט.

סלט כרוב עליז

עם ירקות , או כפי שאני מכנה אותו "סלט עליז" – לקצוץ לקוביות פלפל ירוק, צהוב ואדום, להוסיף 2 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים, גזר מגורר, כמה עלים פטרוזיליה ולמי שאוהב גם כמה עלי כוסברה, חומץ, מלח, 1 כפית שמן .

סלט כרוב בניחוח אסיאתי

כרוב חתוך, חופן כוסברה קצוץ, חומץ תפוחים, כמה טיפות שמן שומשום,, כפית סילאן, מלח, כפית שמן זית, שומשום שחור



יום רביעי, 8 בינואר 2014

גלילי דג סול ברוטב חריימה - דיאטטי

מנה קלה להכנה, יפהפייה להגשה וכמובן דיאטטית. את המנה הזו למדתי לבשל מבשלנית קייטרינג ישראלית, כששהינו בשליחות בארצות הברית.
במתכון משתמשים בפילה דג סול שהוא כמובן ללא עצמות ונוח לעבודה.
Displaying 20140101_170305.jpg
כך נראה הסיר עם תחילת הבישול. הדגים מסתתרים מתחת.

המצרכים:
חבילת פילה דג סול (מכילה בערך כ - 8 יחידות)
2 עגבניות
2 צרורות כוסברה
5 פלפלים אדומים מתוקים יבשים
1 פלפל חריף טרי חתוך ונקי ללא החרצנים
שיני שום מקולפות ופרוסות מראש שום
2 פרוסות לימון רגיל או כבוש

לתערובת הרוטב:
1 קופסא קטנה רסק עגבניות
2-3 כפות פפריקה מתוקה. אפשר להוסיף גם פפריקה חריפה לאוהבי החריפות.
חצי כפית כורכום
מלח
2-3 כפות שמן
קצת מים
קצת סוכר (להורדת חמיצות העגבניות)

אופן הכנה:

להפשיר הדגים ולהשרות בחומץ לכחצי שעה. לשטוף היטב.
בסיר רחב ושטוח להניח פרוסות עגבניה, מעליהן, צרור כוסברה קצוץ גס, לימון, פלפל חריף ופלפלים יבשים אדומים.
כל נתח פילה שטוף לגלגל לגליל ולהניח על השכבות .
מעל גלילי הדגים לפזר צרור כוסברה נוסף קצוץ גס ושיני שום פרוסות מראש שום שלם .
להוסיף כחצי כוס חד פעמית מים (אפשר להתחיל עם פחות כי צריך לבדוק כמה מים מופרשים בבישול)
לכסות ולהתחיל לבשל.
לערבב את תערוכת הרוטב.
את תערובת הרוטב מוסיפים רק כששיני השום התרככו לגמרי. זה הסימן !!!!
להניח בעדינות את הרוטב על גבי הגלילים וביניהם ולנער את הסיר שכל הרוטב יתערבב ויכסה את הדגים.
להמשיך לבשל עוד כחצי שעה עד שהרוטב מסמיך, ואם יש הרבה נוזלים, הורידו המכסה לכמה דקות בישול נוספות.

להניח גליל דג על הצלחת עם רוטב אדום וסמיך, פשוט מנה גורמה .....


 

יום ראשון, 5 בינואר 2014

אורז מלא בתנור עם ערמונים, פטריות וגזר קצוץ - בריא

b6-brown-rice-lg

את המתכון הטעים והמיוחד הזה אני חייבת לחברתי יהודית שטרן. מסתבר שהיא לא רק סטייליסטית  מעולה ומוכשרת..היא גם בשלנית טובה..
בלי שום קשר למתכון אני ממליצה לך להיכנס לבלוג שלה וגם לאתר הסטיילינג שלה ולהתרשם בעצמך מהידע והכישרון.

ועכשיו למתכון המנצח:

המצרכים:
2 כוסות אורז אורגני מלא
4.5 כוסות מים
2 חבילות ערמונים קלופים בואקום
2 קופסאות פטריות, אפשר טרי או שימורים
2 גזרים חתוכים לקוביות או קצוצים בקוצץ
1 בצל קצוץ חי, לא מטוגן (למי שאוהב בצל) גם בלי בצל יוצא מטריף !!!
תבלינים לפי הטעם, כגון עשבי תיבול, כורכום וכו'
מלח פלפל
רבע כוס סויה
2 כפות שמן

אופן הכנה:

לשטוף היטב את האורז כמה פעמים.
מומלץ להשרות את האורז כשעתיים.

לערבב את כל המצרכים בקערת פיירקס או בתבנית ולהכניס לתנור לא מכוסה ליותר משעה עד שמוכן. להוציא מהתנור, לערבב, לכסות במכסה ומעליו מגבת ולהניח להתקרר.

בהצלחה !!