יום שישי, 26 בדצמבר 2014

ירקות מוקפצים עם סקיני פסטה - דיאטטי

סקיני פסטה - אטריות ללא גלוטן, ללא שומן, ללא כולסטרול, ללא מלח, ללא חומרים משמרים. רק 9 קלוריות ל-100 גרם
למי שלא יודע מה זה סקיני פסטה שיכנס לכאן.
מעולה לשילוב עם ירקות מבושלים או מוקפצים,
אני אוהבת ירקות מוקפצים עם נודלס.. ובעיקרון מעדיפה שהמנה תהיה כמעט ללא קלוריות.. הפתרון שלי הוא סקיני פסטה.
אז קדימה :

ככה נראית המנה ...
המצרכים:
1 חבילה סקיני פסטה
1 כפית שמן או תרסיס
1 בצל גדול חתוך גס
2 יח' זוקיני או קישואים חתוכים לחצאי פרוסות
1 - 2 קופסא פטריות טריות פרוסות
1 גזר. (אני השתמשתי בגזר צהוב) חתוך למקלונים
1 פלפל (אפשר צהוב, אדום, ירוק) חתוך לרצועות
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
4-5 שיני שום פרוסות
קצת  סילאן
קצת רוטב סצ'ואן
רוטב סויה

אופן הכנה:
להוציא את הסקיני פסטה מהשקית, לשטוף היטב היטב.
לחמם היטב ווק עם כפית שמן או תרסיס , להקפיץ לכמה שניות
ג'ינג'ר ושום ולהוסיף את הבצל.
להוסיף את יתר הירקות ולהמשיך להקפיץ. להוסיף את הסקיני פסטה,
לתבל ברוטבים.
יוצא יפה וטעים...
בהצלחה..

פרוסות חצילים בתנור - פטנט חדש - דיאטטי

מי מאתנו לא שמע על פרוסות חצילים אפויות במקום אלו המטוגנות ???
אז הפעם חידוש..פרוסות חציל אפוי בצבע חום זהוב, לא מתכווצ'ץ ושומר על צורה אסתטית יפה להגשה...
הפטנט נעוץ בציפוי הביצה..את הפטנט למדתי מחברתי שרה לוין, המקפידה גם היא על בישול גורמה דיאט.
ונעבור להכנת המתכון....

החצילים מרוחים בתערובת הביצה

המצרכים:
1 ביצה
תבלינים: שום כתוש, מלח, פפריקה מתוקה
אפשר להוסיף גם פפריקה חריפה למי שאוהב חריף.
פרוסות מ - 2 חצילים
אופן ההכנה:

לחמם תנור ל - 200 עלות
לערבב היטב ביצה ותבלינים. 
לפרוס 2 חצילים לפרוסות ברוחב של כ -1.5 ס"מ (רוחב אצבע ).
להניח הפרוסות על נייר אפיה. אין צורך לתרסס תרסיס שמן.
למרוח מחצית מתערובת הביצה על הפרוסות ולהכניס לתנור חם.
כשהשחימו, יש להפוך את הפרוסות ולמרוח את שארית תערובת הביצה .
לאפות עד שמשחים וזהו...
מוכנות ללא טיגון.

אופן הגשה:
אני מפזרת פרוסות שום חי על החצילים.
טיפ:
אפשר לבשל את הפרוסות האפויות  ברסק עגבניות ותבלינים בסיר.

בהצלחה !

יום שישי, 5 בדצמבר 2014

דפי אורז במילוי ירקות מוקפצים - דיאטטי

מדהים.. כמה שזה קל הכנה וטעים כמו דים סאם.  חמישה רולים שווים בערך 100 קלוריות...


המצרכים:
דפי אורז  (אפשר קטנים - 15 קלוריות אחד ואפשר את היותר גדולים בערך 20 קלוריות)
ירקות חתוכים : קישואים, נבטים, גזר, כרוב, בצל, פטריות.. 
2-3 שיני שום
ג'ינג'ר (אני השתמשתי בטרי)


אופן הכנה:
בווק או מחבת גדולה לחמם כפית שמן
להתחיל להקפיץ בצל, שום וכל היתר.
לתבל מלח, רוטב סויה 
להניח להתקרר.
להרטיב בקערת מים את דפי האורז כמה שניות עד שקצת מתרכך.
למלא במוקפצים.
לגלגל..
להניח על נייר אפיה עם תרסיס.
לתרסס גם מעל המגולגלים ולפזר קצת קצת שומשום, לבן או שחור (קלוריות...)
לאפות בתנור חם 200 מעלות עד שקצת קראנצ'י... 


בהצלחה