יום שישי, 27 במרץ 2015

לחמניות כוסמין קלות הכנה

לחמניות כוסמין נפלאות וקלות הכנה

המצרכים
 
500 גרם קמח כוסמין מלא (3/4 מהכמות קמח כוסמין מלא והיתר כוסמין לבן)
1 כף שמרים יבשים
1 כף דבש
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
300 מ"ל מים
לציפוי
 קמח + שיבולת שועל לקישוט

אופן הכנה:
  1. לערבב קמח ושמרים בכף בתוך קערת מיקסר.
  2.  להוסיף את יתר החומרים וללוש עם וו לישה במשך 8 דקות.
  3. להוציא הבצק לקערת זכוכית או פלסטיק (ולא מתכת) משומנת ומכסים בניילון נצמד (לא הדוק). מחכים כשעה עד שעה וחצי עד להכפלת נפח הבצק.
  4. ליצור 12 לחמניות עגולות בגודל אחיד (למקפידים כדאי לשקול כ-65 גרם ללחמנייה) ולהניח בתבנית ברווחים. מכסים במגבת ומחכים עד הכפלת הנפח (כשעה).
  5. לחרוץ  את הסימן איקס בעזרת סכין.
  6. להרטיב טיפה עם מים כדי שהציפוי ידבק ולפזר קמח וקצת שיבולת שועל. (אםשר רק מקומחות)
  7. לאפות בתנור שחומם מראש ל-215 מעלות לכ-15 דקות.
  8. להוציא את הלחמניות מהתנור כשהן זהובות מכל הצדדים.

בהצלחה.