יום שבת, 22 באוגוסט 2015

עוגת גזר שתמיד מצליחה

עוגת גזר קלה להכנה ופשוט נפלאה - פרווה
המתכון המקורי ממאקו - עבר שינויים קלים. התמונה להמחשה מתוך גוגל.
מצרכים:

3 ביצים 
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1.5 כוס קמח תופח
2 כפיות קינמון 
4-5 גזרים בינוניים מגוררים דק
100 גרם צימוקים
100 גרם אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה:

אופציה להכנה במעבד מזון :
לחמם תנור ל 170 מעלות.
1. לקצוץ גזרים במעבד.
2. להוסיף ביצים, סוכר ולהמשיך כמה פולסים.
3. להוסיף את כל יתר המצרכים חוץ מהצימוקים ולהוסיף אגוזים לקראת סוף הערבוב
4. לערבב ידנית את הצימוקים.
5. ליצוק העיסה לתבנית או  2 תבניות אינגליש קייק.

אופציה להכנה במיקסר :

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מקציפים את הביצים במיקסר. תוך כדי ההקצפה מוסיפים בצורה הדרגתית את הסוכר עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר.
3. ממשיכים בהקצפה ומוסיפים בהדרגה את השמן.
4. לאחר שהשמן נטמע בתערובת מוסיפים את החומרים היבשים: הקמח והקינמון.
5. מפסיקים את ההקצפה ומקפלים פנימה בעזרת מרית את הגזר, הצימוקים והאגוזים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
6. יוצקים את התערובת לתבנית אפייה בקוטר 24 או 26 או בסיר פלא, ואופים כ-50 דקות.
7. לפזר אבקת סוכר מעל העוגה.

יום חמישי, 20 באוגוסט 2015

פשטידיות גזר גמדי - דיאטטי וללא גלוטן

הפשטידיות הקטנות האלו אפויות מגזר גמדי וכמעט נטולות קלוריות. מכילות רק ביצה אחת לכל הכמות וללא גלוטן.




המצרכים:
1 חבילה גזר גמדי קפוא
1 קישוא (לא חובה)
1 בצל גדול
2 שיני שום או שום כתוש
1-2 כפות חרדל
1 ביצה
טימין יבש, מלח, פלפל
חופן פטרוזיליה טריה או קצת פטרוזיליה יבשה



אופן הכנה:

לבשל כ - 10 דקות את הגזר הגמדי לשטוף במים קרים ולסנן.
בקוצץ (אני השמשתי בסלייסר מסטר הידני) לקצוץ גזר, קישוא ובצל.
לתבל עם השום, החרדל והתבלינים.
לשמן כוסיות בתרסיס (אני השתמשתי באלו עם האלומיניום) . למלא בתערובת
ולאפות בחום של 180 מעלות עד שאפוי היטב.

לצנן, להוציא מהתבניות ולשמור בקופסא במקרר.

יום שלישי, 4 באוגוסט 2015

עוגת קוקוס ושוקולד - דיאטטית

עוגת באונטי - שוקולד וקוקוס של מיכל ממן, ד.ע.ת - אימון - מנחת קבוצות דיאטה.
באופן אישי אני ממליצה ביותר להיכנס לאתר שלה ולהתרשם.
לכניסה לאתר לחצ/י כאן


12 מנות 
המצרכים:
  • 5 ביצים מופרדות
  • 1/2  כוס סוכר
  • 3/4 כוס קוקוס
  • 3 כפות קמח תופח ( אני שמתי קמח כוסמין מלא)
  • 50 גרם שוקולד מריר מגורר גס
אופן ההכנה:
  • מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
  • טורפים את החלמונים ומקפלים בעדינות אל הקצף.
  • מפזרים את הקמח על הקצף, כף אחר כף, ומבליעים בתנועות קיפול.
  • מוסיפים את הקוקוס, כף אחר כף, ומערבבים בעדינות עד לקבלת בלילה אחידה.
  • חוזרים על אותה פעולה עם השוקולד המגורר.
  • לאפות ב - 2 תבניות אינגלישקייק או בתבניות מאפינס
  • לאפות בחום 170 מעלות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
הטיפ של מיכל :
לחלק את העוגה ל - 12 פרוסות ולהקפיא. כך לא "טורפים" את העוגה במכה אחת.