יום שני, 4 באפריל 2016

קניידלך - מתכון מנצח !

ה מ ת כ ו ן  המנצח לקניידלך , שאי אפשר לעבור את פסח בלעדיו. אווריריים, רכים ונימוחים.

מצרכים (20 מנות):

1.5 כוסות מים מינרליים או מסוננים רותחים
11/4  (אחד ורבע) כוסות קמח מצה
1 כף שמן קנולה
1 כפית שטוחה מלח
2 ביצים גדולות (L)

אופן ההכנה:

1. מערבבים מים רותחים, שמן קנולה, קמח מצה ומלח בקערה. מצננים כ-10 דקות.
2. מוסיפים ביצים ומערבבים לעיסה חלקה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות.
3. מביאים לרתיחה מים בסיר. בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים בקוטר 3.5 ס"מ. מבשלים 7 קניידלך כ-5 דקות, עד שצפים ומבושלים היטב. מוציאים בכף מחוררת. חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת (בכל פעם מבשלים כ-7 קניידלך).
4. שומרים בכלי אטום במקרר עד יומיים שלושה (אם נשארים!!!) . לפני ההגשה מחממים במיקרוגל או בתוך המרק.