זהו פאי הלימון הכי מוצלח שיש. במשך השנים
ניסיתי רבים. זה פשוט אחד ויחיד !
פאי לימון עם מרנג
לבצק:
1/2 כוס קורנפלור
פאי לימון עם מרנג
לבצק:
1.5 כוסות קמח
3 כפיות אבקת סוכר
140 גרם חמאה או מזולה בטעם חמאה
2 כפות
מים
למילוי:
1/2 כוס קורנפלור
1 כוס סוכר
1/2
כוס מיץ לימון טרי
אחד וחצי כוסות מים
2 כפות גרידת קליפת לימון
60 גרם חמאה
ללא מלח או מזולה בטעם חמאה
3 חלמונים
למרנג
4 חלבונים
1/2 כוס
סוכר
אופן הכנה
- במעבד מזון, מנפים כוס וחצי קמח, יחד עם 3 כפיות אבקת סוכר.
- מעבדים יחד עם 140 גר' חמאה, חלמון אחד ו-2 כפות מים לבצק אחיד.
- מכסים בניילון ומניחים במקרר ל- 30 דקות.
- מניחים סיר על אש נמוכה, ומערבבים את חומרי המילוי: כוס סוכר, 1/2 כוס קורנפלור, כוס וחצי מים ו1/2 כוס מיץ לימון.
- מביאים לרתיחה ומסמיכים תוך ערבוב מתמיד.
- כשמגיע לרמת הסמיכות הרצויה, מורידים מהאש ומוסיפים 60 גר' חמאה, 3 חלמונים וגרדת קליפת לימון ומערבבים היטב.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מעבדים עם מארוך, חותכים לעיגול ומסדרים על תבנית פאי. גם אם הבצק נקרע, משטחים אותו יפה בעזרת האצבעות בתוך התבנית.
- מניחים מעל הבצק נייר אפייה וממלאים באורז, רק על מנת שהבצק ישאר שטוח במהלך האפייה.
- אופים את הבצק משך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות.
- אחרי 10 דקות, מוציאים את הנייר עם האורז, ואופים עוד 10 דקות. (סכ"ה 20 דקות לבצק.(
- מוציאים את הבצק מהתנור ומניחים לו להצטנן. מורידים את התנור ל- 190 מעלות.
- מכינים קצף מרנג קשה מ- 3 חלבונים.
- מוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה, עד ליצירת קצף קשה.
- מסדרים את קרם הלימון על גבי בצק הפאי שהצטנן בנתיים, ומורחים מעל שכבה של קצף המרנג.
- מכניסים לתנור ל- 5 דקות עד שהקצף משחים.
- מניחים את העוגה בצד או במקרר לפחות 40 דקות טרם הגשה.