יום ראשון, 30 באוקטובר 2016

פאי לימון הכי הכי

זהו פאי הלימון הכי מוצלח שיש. במשך השנים ניסיתי רבים. זה פשוט אחד ויחיד !
פאי לימון עם מרנג



  לבצק:
1.5 כוסות קמח
3 כפיות אבקת סוכר

140 גרם חמאה או מזולה בטעם חמאה
1 חלמון
2 כפות מים


למילוי:



1/2 כוס קורנפלור
1 כוס סוכר
1/2 כוס מיץ לימון טרי
אחד וחצי כוסות מים
2 כפות גרידת קליפת לימון
60 גרם חמאה ללא מלח או מזולה בטעם חמאה
3 חלמונים
למרנג
4 חלבונים 
1/2 כוס סוכר
  

אופן הכנה
  1. במעבד מזון, מנפים כוס וחצי קמח, יחד עם 3  כפיות אבקת סוכר.
  2. מעבדים יחד עם 140 גר' חמאה,  חלמון אחד ו-2 כפות מים לבצק אחיד.
  3.  מכסים בניילון ומניחים במקרר ל- 30 דקות.
  4. מניחים סיר על אש נמוכה, ומערבבים את חומרי המילוי: כוס סוכר, 1/2 כוס קורנפלור, כוס וחצי מים ו1/2 כוס מיץ לימון.
  5. מביאים לרתיחה ומסמיכים תוך ערבוב מתמיד.
  6. כשמגיע לרמת הסמיכות הרצויה, מורידים מהאש ומוסיפים 60 גר' חמאה, 3 חלמונים וגרדת קליפת לימון ומערבבים היטב.
  7. מוציאים את הבצק מהמקרר, מעבדים עם מארוך, חותכים לעיגול ומסדרים על תבנית פאי. גם אם הבצק נקרע, משטחים אותו יפה בעזרת האצבעות בתוך התבנית.
  8. מניחים מעל הבצק נייר אפייה וממלאים באורז, רק על מנת שהבצק ישאר שטוח במהלך האפייה.
  9. אופים את הבצק משך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות.
  10. אחרי 10 דקות, מוציאים את הנייר עם האורז, ואופים עוד 10 דקות. (סכ"ה 20 דקות לבצק.(
  11. מוציאים את הבצק מהתנור ומניחים לו להצטנן. מורידים את התנור ל- 190 מעלות.
  12. מכינים קצף מרנג קשה מ- 3 חלבונים.
  13. מוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה, עד ליצירת קצף קשה.
  14. מסדרים את קרם הלימון על גבי בצק הפאי שהצטנן בנתיים, ומורחים מעל שכבה של קצף המרנג.
  15. מכניסים לתנור ל- 5 דקות עד שהקצף משחים.
  16. מניחים את העוגה בצד או במקרר לפחות 40 דקות טרם הגשה.