יום ראשון, 17 ביולי 2016

קאפקייקס פיסטוק ושקדים

לפני האפייה
טעמתי את הקפקייקס האלו בארצות הברית.. וכל כך אהבתי אותן שהחלטתי לאפות זאת בעצמי. אוהבי המרציפן יתעלפו על זה.

המרה: 1/2 כוס חמאה = 113 גרם או 1/4 כוס שמן + 2 כפות

2 קערות: יבשים ורטובים – כוס מידה אוניברסלית
קערת יבשים:
1.5 כוסות קמח רגיל
1/4 כפית סודה לשתייה
 11/4 (אחד ורבע) כוסות סוכר
קערת רטובים:
110 גרם חמאה / תחליף + 1 כף שמן (חצי כוס חמאה)
2 ביצים
3/4 כוס חלב ( או תחליף) + 1 כף חומץ (לערבב החלב והחומץ ולחכות מספר דקות)
1 כף תמצית שקדים
צבע מאכל ירוק
אופן הכנה:
לערבב את היבשים אל הרטובים תוך כדי תנועת איחוד איטית. 
לאחר האפייה
להוסיף:
1/4 כוס פיסטוקים קצוצים

להעביר התערובת לקנקן. (יותר נוח לשפוך לתבניות)
לשפוך התערובת לקאפקייקס ולאפות בחום 180 מעלות עד שמוכן.

בהצלחה !!




עוגת גבינה ללא אפיה עם עוגיות לוטוס - דיאטטית

כולם יחשבו שזו עוגת קצפת...

המצרכים:
30 יח' עוגיות לוטוס
4 כפות חלב 1%
3 יח' שמנת חמוצה 9%
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
250 גרם גבינה לבנה 5%
1 סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל
2 שקיות ממתיק סוכרה דיאט

אופן הכנה:
1. לרסק עוגיות לוטוס. על מחצית מהכמות לשפוך חלב ולערבב.
2. לשטח בתבנית בינונית או ב - 15 תבניות אישיות
3. לערבב את יתר המצרכים.
4. להמתין מספר דקות עד שהבלילה תתיצב.
5. לצקת את הבלילה בתבנית מעל לתחתית העוגיות.
6. לפזר פירורי העוגיות שנשארו מעל.
7. לצנן מספר שעות במקרר.

15 מנות. לארוחת בוקר או ביניים