ייחודו של הבצק הזה שהוא ממש בצק פריך בתוספת שמרים...שילוב
מדהים ועוד עם מלית הפרג. ניתן למלא גם במלית אגוזים.
מצרכים לבצק:
2 ביצים
100 מ"ל חלב (אני
השתמשתי בחלב סויה)
1/4 כפית מלח
200 גרם חמאה
3 כפות שמן
560 גרם קמח ( 4
כוסות קמח)
1 שקית שימרית (שמרים טריים) - 50 גרם
למלית הפרג:
1.5 כוס חלב (אני
השתמשתי בחלב סויה)
3/4 כוס סוכר
40 גרם חמאה
קליפת לימון מגוררת
2 כפיות דבש
3 כוסות פרג טחון טרי
2 כפות צימוקים
לציפוי:
1 ביצה טרופה + כפית
סוכר
אופן הכנת הבצק:
מערבבים במעבד מזון או בקערת מיקסר עם
וו גיטרה את הביצים, החלב, הסוכר ,החמאה והשמן במשך 2 דקות.
מוסיפים את הקמח והשימרית ומערבבים 3 דקות
נוספות במהירות בינונית עד קבלת בצק חלק.
מכניסים למקרר ל-3 שעות.
המלית:
מרתיחים בסיר את החלב, הסוכר, החמאה, גרידת הלימון והדבש.
מסירים את התערובת מהאש ומוסיפים את הפרג, והצימוקים.
נותנים למלית להתקרר למשך שעה. שתהיה קרה. אפילו לשים קצת במקרר.
הרכבה:
מחלקים את הבצק ל- 24 חלקים ומרדדים כל
חלק לעלה מלבני. בערך 12-14 ס"מ על 9
ס"מ.
מניחים את המלית בצורת גליל בצד הארוך
של המלבן כ – 1 ס"מ מהקצה, ומגלגלים לרולדה קטנה ויוצרים צורה של סהרון.
מברישים בביצה טרופה עם הסוכר ומתפיחים
1/2 שעה, מכוסה בנילון פח.
אופים ב-190 מעלות במשך 20 דקות.