יום שני, 28 בנובמבר 2016

סהרוני בצק שמרים במילוי פרג וצימוקים

ייחודו של הבצק הזה שהוא ממש בצק פריך בתוספת שמרים...שילוב מדהים ועוד עם מלית הפרג. ניתן למלא גם במלית אגוזים.


מצרכים לבצק:
2 ביצים
100 מ"ל חלב (אני השתמשתי בחלב סויה)
3/4 כוס סוכר (חד"פ שתיה קרה)
1/4 כפית מלח
200 גרם חמאה
3 כפות שמן
560 גרם קמח ( 4 כוסות קמח)
1 שקית שימרית (שמרים טריים) - 50 גרם

למלית הפרג:
1.5 כוס חלב (אני השתמשתי בחלב סויה)
3/4 כוס סוכר
40 גרם חמאה
קליפת לימון מגוררת
2 כפיות דבש
3 כוסות פרג טחון טרי
2 כפות צימוקים

לציפוי:
1 ביצה טרופה + כפית סוכר

אופן הכנת הבצק:
מערבבים במעבד מזון או בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הביצים, החלב, הסוכר ,החמאה והשמן במשך 2 דקות.
מוסיפים את הקמח והשימרית ומערבבים 3 דקות נוספות במהירות בינונית עד קבלת בצק חלק.
מכניסים למקרר ל-3 שעות.

המלית:
מרתיחים בסיר את החלב, הסוכר, החמאה, גרידת הלימון והדבש.
מסירים את התערובת מהאש ומוסיפים את הפרג, והצימוקים.
נותנים למלית להתקרר למשך שעה. שתהיה קרה. אפילו לשים קצת במקרר.

הרכבה:
מחלקים את הבצק ל- 24 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני.  בערך 12-14 ס"מ על 9 ס"מ.
מניחים את המלית בצורת גליל בצד הארוך של המלבן כ – 1 ס"מ מהקצה, ומגלגלים לרולדה קטנה ויוצרים צורה של סהרון.
מברישים בביצה טרופה עם הסוכר ומתפיחים 1/2 שעה, מכוסה בנילון פח.
אופים ב-190 מעלות במשך 20 דקות.

יום ראשון, 20 בנובמבר 2016

חלה מתוקה - מתכון אליפות !!!


מעולם לא הצלחתי לאפות חלות פריכות, רכות ויפות. ניסיתי מתכונים רבים, אך לא השגתי את התוצאה הרצויה. 
בעזרתה האדיבה של חברתי איריס טוויזר, שאירחה אותי בביתה, לבוקר נפלא של אפיית בצקי שמרים, למדתי את רזי האפייה והעבודה עם שמרים.
המתכון מדויק ומפורט ומלווה אותך להצלחה בטוחה.

איריס טוויזר בצד שמאל ואני (ורד) מימינה
איריס טוויזר






המדידה נעשית בכוס חד"פ שתייה חמה

המצרכים:
1 ק"ג קמח מנופה (משאירה קצת בשקית לקימוח המשטח)
2 כפות שמרים גדושות (פלוס 1 כף סוכר + 1 כוס חד"פ  מים פושרים, מעורבבים במקצף ידנית) הכף של איריס היא כף גדולה.
1 שקית משפר אפיה - לא חובה
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן 
2 ביצים גודל L
1 כף מלח
1 עד 1.5 כוסות מים פושרים (לא חמים) (500 מ"ל) בנוסף על הכוס עם השמרים
ביצה טרופה עם 1 כפית סוכר

 אופן הכנה:

1.      בקערית לערבב 2 כפות שמרים גדושות + 1 כף סוכר + 1 כוס חד"פ  מים פושרים,      ולערבב במקצף ידנית, לחכות עד שהשמרים תופחים.
2.      בקערה גדולה לנפות קמח ולהוסיף 1 שקית משפר אפייה
3.      להוסיף 3/4 כוס חד"פ סוכר + 1 כף מלח, ולערבב ביד את כל היבשים בתנועות       
    סיבוביות בקערה.
4.      להוסיף השמרים שנמסו ואת השמן + 2 ביצים.
5.      להתחיל ללוש ולהוסיף עוד 1 כוס עד 1.5 כוסות חד"פ מים פושרים. (במקרה שלי
     הספיקו 2 ורבע כוסות מים בסך הכל כולל הכוס של סעיף 1.)
6.      להוסיף קצת קמח עפ"י הנדרש.
7.      להתפיח סגור כ – 1/2 שעה או עד הכפלת הנפח. 

אופן הכנת חלות קלועות :
8.   
   לאחר התפחה,  לחלק את הבצק ל – 4 חלקים וליצור כדורים. (לחלה קלועה מחלקים     כל כדור לשלושה כדורים קטנים.) להניח על משטח מקומח ולכסות בניילון פח, לרבע     שעה.
9.     לחמם תנור 180 מעלות.
10.  לרדד כל חלק עם מערוך, לגלגל לנחש ואז להמשיך לגלגל לנקניק ארוך.
11.  לקלוע לצורה הרצויה.
12.  להניח על נייר אפיה, לכסות בניילון (פח) להתפחה נוספת של 1/4 שעה.

אם רוצים 2 חלות גדולות מחלקים את הבצק ל - 6 כדורים ויוצרים 2 צמות של 3 גלילים.
אם רוצים לחמניות קשר קטנות לחלק את הבצק לכדורים בגודל כדור פינג פונג. לרדד ולגלגל ופשוט לעשות קשר.

אופן הכנת חלת לחמניות עגולות:

קורצים עיגולים בקוטר כדור טניס, מניחים בתבנית עגולה גדולה או ב -2 בינוניות, עם מרווח בין עיגול לעיגול של כ - 1 - 1.5 ס"מ.
מורחים בביצה ושומשום ומתפיחים מכוסה בנילון לעוד 15 דקות לפחות.

בהצלחה !!!