דפים

יום שבת, 18 באפריל 2020

כרוב לבן / כרוב סגול כבוש

אני אוהבת כרוב כבוש ...לא מוחמץ..ממש כבוש.. הוא לא רק טעים, אלא גם בריא מאד
ומכיל פרוביוטיקה מהטבע..ההכנה ממש קלה..

המצרכים :

כרוב לבן או כרוב סגול
מלח ורוד דק

אופן ההכנה :

לקצוץ את הכרוב. אני קוצצת ביד לרצועות דקות.
על כל קילו כרוב חתוך, לשקול 15 גרם מלח ורוד.
ללוש היטב כרוב עם מלח  בקערה גדולה עד שמגיר נוזלים.
לעקר עם מים רותחים צנצנת ולדחוס עד כמה שאפשר את הכרוב ..הנוזלים צריכים להגיע עד הקצה העליון או אפילו טיפה לכסות את הכרוב , ואם צריך עוד נוזלים לערבב קצת מים פושרים עם מלח ולהוסיף...אפשר להניח צנצנת קטנה מעוקרת מעל כמשקולת ...לא חובה..
כל יום לפתוח לשחרר את התסיסה ולדחוס עם כף מפלסטיק.
אחרי כמה ימים להעביר לצנצנת קטנה יותר ולמקרר....קל ונהדר..

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה