דפים

יום רביעי, 18 בספטמבר 2024

ספנקופיטה - מאפה בורקס יווני

 כל מי שמטייל ביוון, כדאי לו לטעום מאפה בצק עם פטה ותרד בשם ספנקופיטה.

זה מין בורקס טעים מאד ומאד פופולרי בארוחות הבוקר.

המתכון שלהלן פשוט מושלםםם והוא מורכב ממספר מתכונים שניסיתי בעבר. אז קדימה לעבודה !


המאפה לפני אפיה


המצרכים:

1 חבילת דפי פילו מצוננים של שמרית

למילוי:

2 שקיות בייבי תרד

1 קופסא פטה עיזים 5 אחוז גד

2 ביצים

100 גרם מוצרלה

1 יוגורט

מלח לפי הטעם

בצל ירוק קצוץ ללא החלק הלבן.

אופן הכנה:

1. לשטח בתבנית גדולה על ניר אפיה משומן

שני עלי פילו, ולתרסס תרסיס שמן מעליהם.

לחזור על הפעולה עוד פעמיים. סהכ 6 עלים.

להכניס לתנור 180 מעלות ולאפות רק את התחתית לצבע חום בהיר. לא להגזים באפיית התחתית כי זה יכנס שוב לתנור עם המילוי.

2. עלי בייבי תרד שטופים בקערה, לכסות במים רותחים ל 3 עד 4 דקות. לשטוף במים מעורבבים עם קרח . לסנן, לסחוט היטב ולקצוץ.

3. לערבב את כל חומרי המילוי עם התרד.

4. לשטח את המילוי על שכבת התחתית האפויה חלקית, ומעליה להניח את יתר העלים. כל פעם 2 עלים ביחד עם תרסיס שמן מעל.

לתרסס גם מעל העלה האחרון, לפזר שומשום ולחתוך לפני האפיה לריבועים או משולשים.

5. לאפות 180 מעלות עד שמזהיב ממש יפה.

בהצלחה !!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה