יום שלישי, 29 בינואר 2013

ביף בורגניון

קוביות בשר ביין -מנה מנה...
המצרכים : 


1 ק"ג נתח מספר 6,  בשר עגל טרי(פילה מדומה) חתוך לקוביות 
(בגודל של 5 על 5 ס"מ)
1 ק"ג נתח צואר עגל טרי חתוך לקוביות (בגודל של 5 על 5 ס"מ) ללא הרבה שומן
3 בצלים גדולים חתוכים גס
8 שיני שום
2 -3 כוסות יין אדום יבש מאיכות טובה

1 כף  שמן זית

תבלינים:

תבלין לצלי בשר (אני משתמשת בתבלין של אהרוני) 
פלפל שחור גס (אני משתמשת בתבלין של אהרוני של פלפל שחור עם לימון פרסי)
פפריקה מתוקה ביד נדיבה
1 כף טימין יבש, מעט מרווה, מעט רוזמרין - יבשים. 
3 קוביות שום כתוש או יותר לפי הטעם.
ניתן להניח תערובת עשבי תיבול שלהלן או פשוט להניח קצת מקלות סלרי , טימין ורוזמרין טריים.

  תערובת עשבי תיבול בוקה גרני – המורכב מפטרוזיליה, 2-3 עלי סלרי אמריקאי גבעול + עלים, (אפשר לבחור מה כמובן מתאים לכם).  ארוז בחבל דק לבישול (או להניח זאת  לצד הבשר אם אין חבל)

בלועזית: Bouqet Garni אלומת תבלינים שמקורה במטבח הצרפתי. הבוקה גרני הוא למעשה אוסף עשבי תיבול, לרוב פטרוזיליה, תימין, עלי דפנה, סלרי ושום כרוכים יחד או עטופים בבד, והוא משמש לבישום מרקים, רטבים, ומאכלי בשר. 

את הבוקה גרני מוציאים מהתבשיל לפני הגשתו.

אופן ההכנה:


1.  בסיר לחץ או בסיר רגיל להזהיב בצלים. להוסיף שיני שום חתוכים ולהקפיץ.
2. מעל להבה גבוהה מחממים מחבת כבדה, כשלוהטת משמנים בתרסיס  וצורבים את קוביות הבשר.
3. מעבירים את הבשר לסיר גדול.
4. מפזרים את תבלינים מעל הבשר  ומניחים את הבוקה גרנייה  לידו(הסלרי והעלים הירוקים)
5. מוסיפים לסיר את היין האדום וקצת מים . בסיר לחץ לא צריך לכסות את הבשר בנוזלים. אם
    מבשלים בסיר רגיל או סיר בישול איטי צריך יותר מים.
6. בסיר לחץ זמן הבישול כ 50 דקות.משתנה מסיר לסיר.
7. בסיר בישול איטי - בערך 6 שעות.
7. במידה ומבשלים בסיר בישול איטי, מתחילים את הבישול בסיר רגיל ומעבירים את תכולת 

   הסיר לסיר בישול איטי ושם המשך הבישול עד שהבשר רך מאד. 

בהצלחה