יום ראשון, 4 בנובמבר 2018

אוקונומיאקי -לביבת כרוב ירוק יפנית - אפויה

אוקונומיאקי הינו מאכל יפני, עשוי מכרוב ירוק בעיקר עם תוספות. ההכנה ביפן הינה על פלאנצ'ה , כלביבה גדולה מטוגנת.
אני אפיתי את הלביבות במנג'טים ויצא טעים להפליא.




כוס מידה: כוס חד"פ שתיה קרה מפלסטיק
המצרכים לירקות :

1 ראש כרוב קצוץ (קצצתי בקוצץ)
5 גבעולי  בצל ירוק חתוכים דק
1 בצל לבן קטן קצוץ
2 גזרים בינוניים קצוצים

אופן הכנה:
להניח את הירקות בקערה גדולה ולהוסיף :

חצי כוס חד"פ סויה (אני משתמשת בקיקומן ירוק ללא מונסודיום והוא פחות חזק בטעמו)
1 כוס חד"פ מים
3 ביצים שלמות
2 כפות שמן (אני משתמשת בשמן זרעי ענבים, אפשר קנולה)
חצי כוס חד"פ קמח חומוס
חצי כוס חד"פ קמח רגיל (אפשר כוס חד"פ קמח רגיל בלי קמח חומוס)
מלח לפי הטעם

לערבב הכל בקערה.
לשמן בתרסיס את המנג'טים.
להניח מהתערובת, ולאפות 180 מעלות עד שמשחים.
להגשה, למרוח כחצי כפית רוטב טריאקי של קנור (רוטב סמיך) מעל כל אוקונומיאקי ולהינות מכל ביס...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה