יום שבת, 9 במאי 2020

ירקות מוחמצים, ירקות כבושים

אני קוראת להם : ריקוד הירקות. זה כל כך צבעוני, עליז ושמח... וכמובן טעים, בריא
ומלווה כמעט כל ארוחה.
מוסיפה גם לימונים חתוכים לצנצנת, תוספת טעימה ומיוחדת... אז קדימה לעבודה..
כמובן שכל אחד יכול לחתוך ירקות כאוות נפשו בכמות המתאימה לו.


המצרכים:

1 כרובית מחולקת לפרחים קטנים
3 גזרים חתוכים
סלרי ( מקלות סלרי וקצת עלים)
2 פלפלים אדומים
1 פלפל צהוב
4  לימונים חתוכים לקוביות עם הקליפה
1 שומר
מלח
מים
3/4 כוס חומץ
1 כף סוכר או תחליף כמו סוויטנגו (קישור למה זה סוויטנגו)
חומץ
כמה גרגרים של פלפל שחור אנגלי
1 כף שמן זית

אופן הכנה: 


1.לכמות הירקות שלעיל הרתחתי 6 כוסות מים , 3/4 כוס חומץ וסוכר. לחניח להצטנן עד שפושר.

2. לעקר צנצנת עם מים רותחים

3. לערבב קלות את כל הירקות בקערה גדולה עם כפית מלח ולהניח לכחצי שעה על השיש .

4. הירקות יגירו קצת נוזלים. להכניס את כל הירקות כולל הנוזל לצנצנת המעוקרת.

5. להתחיל לשפוך את המים הפושרים מהסיר במדידה של כוסות. עד שהנוזל מכסה את הירקות.

6. על כל כוס מים להוסיף כפית מלח. (אחרי 4 כפיות, אני מתחילה לטעום שלא יהיה יותר מידי מלוח).

7. להוסיף כמה גרגרי פלפל שחור אנגלי ולסגור את המכסה וכף שמן זית.

7. אני טועמת אחרי יום, לתקן תיבול. בדרך כלל אחרי יומיים שלושה אפשר להכניס למקרר. כמובן שטועמת ואם לא ממש מוכן מחכה .

8. אני נוהגת לחלק לצנצנות קטנות יותר מעוקרות כמובן.

זהו... בהצלחה..


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה