אין קל מהבצק הזה...מערבבים בכף עץ ונותנים לו לנוח במקרר לילה שלם !!
הבצק טוב למילוי בשר טחון , תפוחי אדמה, פטריות וכל מילוי העולה על דעתכם.
המצרכים:
1 מחמאה / 1 מזולה לאפיה
1 כוס מים רותחים
1 כף חומץ
500 גרם קמח
למילוי מלוח: 1 כפית מלח
למילוי מתוק: חצי כפית מלח + 2 - 3 כפות סוכר
אופן הכנה:
לערבב בכף עץ עד שהמחמאה נמסה בכוס מים רותחים. להוסיף מלח או סוכר ואז 500 גרם קמח.
להמשיך לערבב עד התגבשות הבצק.
לתרסס ולקרא במקרר לילה שלם.
אם רוצים עוגיות:
מרדדים לעלים דקים, להניח על ניר אפיה משומן, לתרסס מעל ולפזר סוכר בכמות נדיבה. אפשר להוסיף גם קינמון.
לחתוך למעוינים בחותכן משונן ולאפות ב 180 מעלות עד שזהוב יפה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה