סינייה בשר בגריל (של התנור) הינו מתכון המאפשר הכנת תבנית שלמה ללא טיגון. בצ'יק צ'ק מערבבים את התערובת וישר לתנור. יוצא טעים, יפה ובריא.
תמונה להמחשה מתוך גוגל:
מצרכים:
1 קילו בשר טחון (אפשר חצי קילו בקר וחצי קילו הודו אדום)
1 בצל גדול קצוץפטרוזיליה קצוצה
4 – 6 שיניים שום כתוש
2-3 כפות רוטב ברביקיו מוכן או קטשופ
1 ביצה
3-4 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל שחור, תבלינים לקציצות ( אני מתבלת בתבלין חמשת התבלינים ובמסאלה)
אופן הכנה:
לערבב את כל המצרכים ביחד.
לתרסס תרסיס שמן קנולה בתבנית ולהניח את התערובת כמו עוגה.
בערך בגובה של 1.5 – 2 ס"מ.לאפות בגריל התנור במדף העליון של התנור עד שמשחים.
הערה: הבשר מוציא נוזלים במשך האפייה. לא לשפוך אותם. בזמן שהמאפה מצטנן
הנוזלים נספגים בחזרה והבשר עסיסי.
להגשה:
לחתוך לריבועים ,לשפוך מעל טחינה מוכנה ולהגיש.
אופציה נוספת: לפני שהבשר ממש משחים, לשפוך טחינה מוכנה מעל ולהחזיר לתנור.לקשט בפטרוזיליה קצוצה מעל.