יום שני, 24 ביוני 2013

סנדביץ / מגדל חצילים - דיאטטי

זה יכול להיות מגדל או סנדביץ. מה שבטוח שזה קל, יפה להגשה וטעים !!


האמת זה נראה הרבה עבודה, אבל זה ממש לא !!!
אפשר להכין את שלבים 1 - 4 מראש. להשאיר מכוסה במקרר ולאפות ממש לפני ההגשה.
יצא מעולה !!!

המצרכים:

החומרים ל 10-12 מנות. 2 סנדביצ'ים שווים למנת חלבון + פחמימה וירק.

1 ביצה + חלבון
 מלח, פלפל שחור
5 שיני שום, כתושות
2 חצילים ארוכים ושווים בקוטרם, פרוסים לרוחבם לפרוסות בעובי 2 ס"מ
כ - 15 כפות פירורי לחם, (זהוב ולבן) (לכל 4 פרוסות כ - 3 כפות לחם שהן שוות ל 2 לחם קל)
ספריי שמן
1 צנצנת "ברילה" עגבניות מרוסקות עם בזיליקום
 או  קופסא עגבניות מרוסקות,1 כף שמן זית, 3 כפות בזיליקום קצוץ, 1 כף שטוחה פפריקה,  1/4 כפית סוכר
5 - 6 פרוסות גבינה צהובה או גבינה מלוחה 5%

 אופן הכנה:
1. מערבבים ביצה , חלבון ושן שום אחת.
2. טובלים את פרוסות החצילים בבלילת הביצים ואחר כך בפירורי הלחם ומניחים בתבנית מרופדת
     בנייר אפייה. מרססים את החצילים בספריי שמן ואופים במשך 25 דקות בתנור שחומם מראש
     ל-200 מעלות עד השחמה קלה. מצננים.
3. מערבבים את רסק העגבניות, בזיליקום, יתרת השום, כף שמן זית פפריקה וסוכר
4. מסדרים בתבנית פרוסת חציל, מעליה 1 כף מרוטב העגבניות ומעליה מעט גבינה מגוררת
    או חצי פרוסת גבינה. מניחים פרוסת חציל נוספת . מעל למרוח שוב רוטב עגבניות , בזיליקום קצוץ
    וחתיכה קטנה גבינה צהובה.
    חוזרים על הפעולות עם כל פרוסות החצילים.



5. אופים את מגדלי החצילים (שנית) במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.  

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה