יום שבת, 1 ביוני 2013

עוגת פרג מנצחת עם שוקולד מריר ותפוח - גרסא פרווה וגם חלבית

עוגה מנצחת !!  עוגת פרג אמיתית לאלו האוהבים מאד פרג. לחה ונימוחה.


80 גרם מזולה בטעם חמאה (או חמאה)
4 כפות שמן
1 ושלושת רבעי כוס סוכר  (360 גרם)
קליפת לימון מגוררת
1 כף תמצית וניל
3 ביצים
200 גרם פרג טחון
1 כוס + 2 כפות קמח תופח
100 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת סויה 5% (או רוויון)
תפוח עץ מרוסק דק
100 גרם צימוקים מושרים ביין אדום

אופן הכנה:
לחמם תנור ל - 160 מעלות
במעבד מזון לקצוץ שוקולד מריר עם הקמח.
במיקסר להקציף בוו גיטרה,  מזולה בטעם חמאה, שמן, סוכר, קליפת לימון ווניל.
להוסיף ביצים בהדרגה.
להוסיף שמנת סויה (או רוויון) , תפוח עץ , קמח+שוקולד ופרג לסרוגין במהירות איטית או ביד.

לשמן תבנית עגולה ולאפות 40-50 דקות עד שמוכן.

ציפוי:
3 כפות קקאו
4 -5 כפות סוכר
רבע כוס מים
30 גרם מזולה בטעם חמאה (או חמאה)

בסיר קטן לחמם קקאו, סוכר ומים עד שהסוכר נמס. לסגור האש ולערבב את המזולה (חמאה)
למרוח על העוגה החמה.


 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה