יום שבת, 6 במאי 2023

עוגת כרוב ממולא

 עוגת כרוב ממולא, היא דרך נהדרת לאוהבי הכרוב הממולא שלא אוהבים לגלגל...דרך מקוצרת עם תוצאה יפהפיה וטעימה סוףףףף!!!



המצרכים:

1 כרוב

2 כוסות אורז

1 גזר

3 בצלים ירוקים

5-6 פטריות (לא חובה)

בצל מיובש/מטוגן

3-4 שיני שום 

מלח, פלפל שחור

חצי כפית בהרט

נענע יבשה / טריה

רוטב עגבניות . השתמשתי ברוטב עגבניות של טעם הטבע

אופן הכנה:

1. להשרות אורז לכשעתיים. ולשטוף היטב.

2. להניח כרוב בסיר ולמלא מים רותחים עד גובה שליש מהכרוב. לכסות הסיר ולאדות כעשר דקות. עד שהעלים מתרככים.

3. לקצוץ בקוצץ חשמלי גזר ופטריות. לחתוך בצל ירוק.

4. לערבב אורז שטוף עם גזר, פטריות, בצל ירוק, קצת בצל יבש, ותבלינים.

5. להוסיף לתערובת האורז 4 עד 5


כפות רוטב עגבניות.

6. להפריד עלי הכרוב ולחתוך את הגזע הקשה.

7. לשמן תבנית או סוטאז' שמתאימים לתנור, לרפד בעלי כרוב, ולהשאיר שוליים בצדדים. לכסות בעלים את החורים באמצע התבנית.

8. להניח את תערובת האורז ולקפל את הקצוות שנשארו בחוץ לכיוון המרכז. לרפד בעוד עלים עד שה"עוגה" מכוסה לגמרי בעלי כרוב.

9. לערבב את רוטב העגבניות עם מים רותחים וקצת תבלינים ולכסות את העוגה , עד כאחד סנטימטר מעל עלי הכרוב.

10. במידה והעוגה בסוטאז' אפשר לבשל על הכיריים כרבע שעה. בכל מקרה לכסות בנייר אלומיניום ולהכניס לתנור חם , להתחיל ב 200 מעלות ואחרי כ- 40 דקות להנמיך ל 180 מעלות.

11. זמן האפיה משתנה ...בערך כשעה וחצי או יותר, לבדוק שהאורז מוכן. יש להוסיף רוטב תוך כדי האפיה ולשמור על רמת לחות כדי שהאורז יתבשל.

בהצלחה...יוצא מושלםםםם

תמונות מתהליך ההכנה :




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה