יום שלישי, 20 ביוני 2023

לחם קינואה ועדשים ללא גלוטן, כשר לפסח

 לחם קינואה ועדשים...וואוווו....מושלםםם!!

לכל מי שנמנע מקמח ורוצה לאכול בריא וטעים.


המצרכים :

3/4 כוס קינואה

3/4 כוס עדשים כתומות

2 כפות מיץ לימון

1 כף שמן זית

רבע כוס מים

1 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום

4 כפות פסיליום

1 כוס פיצוחים, גרעיני דלעת, חמניה ושומשום

קצת מלח,אורגנו, טימין, אבקת שום..


הכנה:

להשרות קינואה ועדשים ביחד ללילה. לסנן.

להעביר לבלנדר עם רבע כוס מים, שמן ולימון. לטחון היטב היטב.

להעביר לקערה להוסיף פיצוחים, א. אפיה, פסיליום ותבלינים.

לערבב , לכסות במגבת ולהשאיר בחוץ כחצי שעה עד 45 דקות.

לשמן ניר אפיה ולפזר שומשום

ליצור צורת כיכר לחם, לחרוץ כמה חריצים, לפזר שומשום לבן ושחור ולאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות , עד שאפוי היטב.

כשמתקרר, לפרוס לפרוסות דקות ולהקפיא.

לאכילה : מפשירה וקולה בטוסטר

בריא ומושלם !!!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה