יום שבת, 24 באוגוסט 2019

קציצות בשר גדולות אפויות ביין ורוזמרין - מתכון איטלקי

לפני כמה שנים השתתפתי בסדנת בישול בפירנצה איטליה, ואחד המתכונים האהובים עלי משם, הוא המתכון לקציצות בשר גדולות בניחוח איטלקי.
להגשה: פורסים את הקציצה לפרוסות .
אני הכנתי מתכון כפול...

המצרכים לקציצות :

500 גרם בשר בקר טחון / בקר עם הודו/ בקר עם חזה עוף טחון
2 ביצים
פטרוזיליה קצוצה
קצת בזיליקום טרי קצוץ
מעט רוזמרין
כף שום כתוש
מלח פלפל
2 פרוסות לחם קל ללא הקשה, מושרות במים/חלב סויה - לסחוט
2 כפות שיבולת שועל
לשומרי כשרות : לטחון 3 אגוזי ברזיל
למי שלא שומר כשרות: 2 כפות פרמזן מגורר

צריך גם :
פירורי לחם מוזהב
15 או יותר שיני שום חתוכים
2 ענפים רוזמרין טרי
יין לבן (כ  - 1 כוס)

אופן הכנה:
1. לערבב את מרכיבי הקציצות. ליצור 2 קציצות גדולות
לטבול אותן בפירורי לחם ולהזהיבן משני הצדדים, במחבת גדולה עם תרסיס שמן.
2. להניח בתבנית אפיה, לפזר שיני שום ולהניח את ענפי הרוזמרין. לשפוך יין לבן מסביב (אפשר להתחיל עם פחות יין ולהוסיף במשך התהליך).
3. לכסות בנייר אלומיניום ולאפות בחום 170 מעלות כ - 50 דקות.

4. להסיר את הכיסוי ולהמשיך באפיה עוד כ - 15-20 דקות.
5. לבדוק שאפוי בפנים.

טעיםםםםם !!!! בהצלחה !!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה