יום ראשון, 5 באפריל 2020

בצק דמוי עלים מהרשת לעוגיות, בורקסים

הרבה זמן חיפשתי מתכון לבצק דמוי עלים..הכנתי עוגיות נפלאות.
מצרפת גם קישור למתכון אחר מהרשת, של חגית אלקבץ, כי ממנה למדתי את פתיחת הבצק עם קורנפלור וקמח בלי מרגרינות...



המתכון שאני הכנתי עם
שיטת הפתיחה עם קורנפלור וקמח:

המצרכים:

3 כוסות קמח. להוסיף עוד על פי הצורך
3/4 כוס מי סודה או מים רותחים
2 כפות חומץ
קורט מלח
1 כוס שמן או מחמאה.
3 כפות סוכר אם זה לבצק מתוק
בקערית: 1 כוס קורנפלור עם 3-4 כפות קמח

אופן הכנה :
השתמשתי בשמן, לכן ערבבתי את כל המצרכים עם כף עץ, הוספתי קצת קמח לפי הצורך, והנחתי במקרר לכמה שעות.
הכנתי קערה עם קורנפלור וקמח, כמו במתכון של חגית אלקבץ, חילקתי הבצק ל - 16 חלקים
ורידדתי כל חלק עם תערובת הקורנפלור.

רידדתי 4 עלים גדולים דקים, הנחתי בתבנית תנור עם ניר אפיה משומן.
מרחתי מעל שמן , פיזרתי סוכר ביד נדיבה וקינמון. חתכתי לריבועים.
לאפות ב 180 מעלות עד שמשחים.
יצאו 4 תבניות של עוגיות , ממש כמו בצק עלים.
בהצלחה.

היכנסו למתכון של חגית אלקבץ וקראו אודות פתיחת הבצק בחלקים:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=870150463080961&id=714694625293213

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה