יום שבת, 5 בספטמבר 2020

שוקולד בריא מקקאו עם שמן קוקוס ואגוזים או בלי אגוזים

מתכון להכנת שוקולד משמן קוקוס, קקאו אורגני ואגוזים. המתכון הבסיס הוא של חני שחר, מנחת הסדנא לתזונת הרמבם.

המתכון שלי קצת השתנה והרי הוא לפניכן.

ישנה אפשרות להכין את המתכון עם אגוזים וישנה אפשרות להכינו בלי אגוזים.

כשמכינה ללא אגוזים, אני נוהגת להוסיף תמצית בטעם תפוז (לא חייבים) ולמזוג לתבנית סיליקון עם שקעים קטנים.

המצרכים:

1 כוס אגוזים שבורים . אני מערבבת אגוזי מלך ולוז 

1/4 כוס שמן קוקוס

2/3 כוס קקאו אורגני

2 כפות סילאן / מייפל. אפשר להוסיף/להפחית עפ"י הטעם

1 כף חמאת אגוזי לוז

1 כף חמאת שקדים

אופציה : הוספת תמצית בטעם תפוזים

הכנה :

להכנת שוקולד ללא אגוזים :

להמיס שמן הקוקוס, במידה והוא מוצק.

לערבב עם יתר המצרכים. קקאו, סילאן, חמאת אגוזים, חמאת שקדים ולהוסיף תמצית תפוז למי שמעוניין.

לשפוך לתבנית סיליקון עם שקעים קטנים ולהכניס לפריזר. אחרי כשעה ניתן להפריד.

להכנת שוקולד עם אגוזים:

לקלות במחבת לכמה שניות את האגוזים. אני מערבבת אגוזי מלך ולוז ששברתי עם פטיש עץ.

להעביר לקערה, ולהוסיף את יתר המצרכים.

לא לערבב את הקקאו עם האגוזים בתוך המחבת כי זה מיד יחמם את הקקאו וישאיר לו טעם שרוף.

בקיץ לא צריך לחמם את השמן. הוא נוזלי ממילא.

בחורף צריך להמיס במיקרו לכמה שניות.

להניח נייר אפיה בתבנית כיכר. 

לשפוך העיסה לתבנית ומיד לפריזר.




אחרי שקפוא לחתוך לקוביות ולאחסן בקופסא בפריזר.


קל ונפלא  !!!



 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה