יום שבת, 5 בספטמבר 2020

בורקס מים טורקי עם בשר / פטה ותרד

המצרכים :
חבילה עלי בצק פילו מצונן שמרית
1 קילו בשר טחון
3 בצלים
3 כפות שום כתוש דורות, או פחות לפי הטעם האישי
מלח, פלפל שחור

תערובת לטבילת הבצק:
לערבב הכל בקערה:

3 ביצים
3/4 כוס חלב סויה
1-2 כפות שמן זית
1 כוס מים
מלח

אופן הכנה:
להזהיב בצלים, (אני מזהיבה בלי שמן בכלל) בשר פירורים,שום ותבלינים. להניח להצטנן.

להכין תבנית עם ניר אפיה.

לטבול 2 עלים ביחד בתערובת הביצים ולהניח על נייר האפיה.
ושוב עוד 2 עלים מוטבלים.
להניח מחצית מכמות הבשר.
שוב פעמיים 2 עלים מוטבלים בתערובת הביצים.
להניח את מחצית הבשר הנותרת.
להניח עלים אחרונים ללא טבילה, ופשוט להרטיב עם התערובת.
מעל העלה האחרון לשפוך את תערובת הביצים שנשארה.

לפזר שומשום. לבן או שחור.
לחתוך לריבועים ולהניח 10 דקות למנוחה.
לאפות 180 מעלות עד שמשחים יפה  

מילוי פטה ותרד:
250 גרם גבינות
1-2 כוסות תרד שטוף וחתוך
מלח פלפל.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה