יום שישי, 25 באוקטובר 2024

בצק למילוי מלוח או מתוק ולעוגיות דודה רינה

 אין קל מהבצק הזה...מערבבים בכף עץ ונותנים לו לנוח במקרר לילה שלם !!

הבצק טוב למילוי בשר טחון , תפוחי אדמה, פטריות וכל מילוי העולה על דעתכם.

המצרכים:

1 מחמאה / 1 מזולה לאפיה

1 כוס מים רותחים

1 כף חומץ

500 גרם קמח

למילוי מלוח: 1 כפית מלח

למילוי מתוק: חצי כפית מלח + 2 - 3 כפות סוכר

אופן הכנה:

לערבב בכף עץ עד שהמחמאה נמסה בכוס מים רותחים. להוסיף מלח או סוכר ואז 500 גרם קמח.

להמשיך לערבב עד התגבשות הבצק.

לתרסס ולקרא במקרר לילה שלם.

אם רוצים עוגיות:

מרדדים לעלים דקים, להניח על ניר אפיה משומן, לתרסס מעל ולפזר סוכר בכמות נדיבה. אפשר להוסיף גם קינמון.

לחתוך למעוינים בחותכן משונן ולאפות ב 180 מעלות עד שזהוב יפה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה