יום שבת, 26 באפריל 2025

פיצה אישית ללא קמח, ללא גלוטןן

 פשוט מושלם


המצרכים:

1 ביצה

1 חלבון ביצה או 1 כף גדושה אבקת חלבון ביצה עם כף מים

2 כפות קמח שיבולת שועל

1.5 כפות קמח שקדים

חצי כפית א. אפיה

מלח

אופן הכנה :

לערבב הכל ביחד.

להניח על נייר אפיה בצורה עגולה. לאפות 200 מעלות כרבע שעה או עד שאפוי.

להניח רסק עגבניות, אורגנו, גבינה פטה 5 אחוז פרוסה וחצי גבינה צהובה 9 אחוז.

הוספתי בצל קצוץ וזיתים שחורים.

להמשיך לאפות עוד כמה דקות עד שהגבינה נמסה.

בהצלחה


יום שבת, 15 במרץ 2025

עוגת גזר קטנה ובריאה ללא סוכר ללא גלוטן

 חיתוך מהעוגה פלוס קצת יוגורט בתוספת פרי...מושלםםם

המצרכים:

2/3 כוס שיבולת שועל דקה

1/2 כוס גזר מגורד , בערך 1 גזר גדול

200 גרם יוגורט (1 גביע)

2 ביצים

2 כפות סוויטנגו, תחליף סוכר או יותר לפי הטעם

חצי כפית קינמון או יותר לפי הטעם

חצי כפית אבקת אפיה

לפיזור מעל: שקדים פרוסים

אופן הכנה:

לערבב את כל המצרכים.

לאפות 200 מעלות כחצי שעה


יום שלישי, 21 בינואר 2025

בייגלה , כעכים בריאים מקמח שיבולת שועל וקמח שקדים


 וואיייי...כמה התחשק לי בייגלה מלוחים, כעכים כמו עבאדי....


המצרכים:

150 גרם קמח שיבולת שועל 

100 גרם קמח שקדים

כדי  לאחד את העיסה אפשר להוסיף בסוף קצת קמח אורז, או קמח חומוס, או קמח עדשים, בערך 2 כפות או עוד קמח שיבולת שועל

50 גרם חמאה או שמן קוקוס

רבע כוס שמן זית

רבע כף סוויטנגו. תחליף סוכר

 חצי כפית מלח הימלאיה, או להמליח לפי הטעם

10 גרם א. אפיה

פחות מחצי כוס מים

לציפוי:

1 ביצה

שומשום מלא. אפשר רגיל. אפשר שניהם

אופן הכנה:

לערבב את כל המצרכים במעבד מזון או ביד. לכסות בנילון ולקרר לפחות רבע שעה במקרר.

אפשרות עיצוב:

1.אפשר פשוט להניח עם היד ריבוע בצק גדול על ניר אפיה, לא דק מידי, למרוח בביצה ושומשום ולסמן חיתוך פסים על מנת ליצור מקלות בייגלה.

2.ליצור צורות, עיגולים, מקלות... לטבול בביצה ובשומשום. 

לאפות בתנור מחומם ל 190 מעלות כ 35 דקות.

בהצלחה...

יצא מטורףףףף...

אופן 

יום רביעי, 25 בדצמבר 2024

דף לביבת ירקות טעים בטירוף

 דף ירקות כמו לביבת ירקות ענקית, אפויה וטעימה בטירוףףףף !!! לחתוך לריבועים ולגלגל...אפשר לאכול במקום לחם...לשטח ממש דק !!!

הכמות במתכון מספיקה לשתי תבניות תנור !



המצרכים לשתי תבניות תנור :

4 זוקיני

4 קישואים

1 בצל לבן

2 גזרים

1 תפוח אדמה קטן

1 עד 2 כף שמן זית

1 כוס חד פעמי של קמח בריא. תבחרו כל מה שנראה  לכם....קמח חומוס, שקדים, שיבולת שועל, עדשים....אני שמתי 2 כפות קמח חומוס, 2 כפות קמח שיבולת שועל ו - 2 כפות אבקת חלבון ביצים.

מלח, פלפל שחור, אבקת בצל, אבקת שום

1 - 2 כוסות חד פעמי מים פושרים לפי הצורך

1 בצל סגול חתוך לטבעות

אופן הכנה:

לחמם תנור ל 200 מעלות.

לגרד את הירקות כולל הבצל, בפומפיה...אפשר בנינג'ה עם הסכין המיועדת לכך.

להוסיף, קמח, תבלינים, שמן ומים ולערבב היטב.

לשטח על ניר אפיה משומן בתרסיס, בתבנית הגדולה של התנור. ממש לשטח כמה שיותר דק.

להניח טבעות בצל סגול מעל. לתרסס מעט תרסיס שמן ולהכניס לתנור החם. אחרי רבע שעה להנמיך ל 180 מעלות. משך האפיה כ 50 דקות, תלוי בתנור

בהצלחה !!!!

יום שישי, 25 באוקטובר 2024

בצק למילוי מלוח או מתוק ולעוגיות דודה רינה

 אין קל מהבצק הזה...מערבבים בכף עץ ונותנים לו לנוח במקרר לילה שלם !!

הבצק טוב למילוי בשר טחון , תפוחי אדמה, פטריות וכל מילוי העולה על דעתכם.

המצרכים:

1 מחמאה / 1 מזולה לאפיה

1 כוס מים רותחים

1 כף חומץ

500 גרם קמח

למילוי מלוח: 1 כפית מלח

למילוי מתוק: חצי כפית מלח + 2 - 3 כפות סוכר

אופן הכנה:

לערבב בכף עץ עד שהמחמאה נמסה בכוס מים רותחים. להוסיף מלח או סוכר ואז 500 גרם קמח.

להמשיך לערבב עד התגבשות הבצק.

לתרסס ולקרא במקרר לילה שלם.

אם רוצים עוגיות:

מרדדים לעלים דקים, להניח על ניר אפיה משומן, לתרסס מעל ולפזר סוכר בכמות נדיבה. אפשר להוסיף גם קינמון.

לחתוך למעוינים בחותכן משונן ולאפות ב 180 מעלות עד שזהוב יפה.


יום רביעי, 18 בספטמבר 2024

ספנקופיטה - מאפה בורקס יווני

 כל מי שמטייל ביוון, כדאי לו לטעום מאפה בצק עם פטה ותרד בשם ספנקופיטה.

זה מין בורקס טעים מאד ומאד פופולרי בארוחות הבוקר.

המתכון שלהלן פשוט מושלםםם והוא מורכב ממספר מתכונים שניסיתי בעבר. אז קדימה לעבודה !


המאפה לפני אפיה


המצרכים:

1 חבילת דפי פילו מצוננים של שמרית

למילוי:

2 שקיות בייבי תרד

1 קופסא פטה עיזים 5 אחוז גד

2 ביצים

100 גרם מוצרלה

1 יוגורט

מלח לפי הטעם

בצל ירוק קצוץ ללא החלק הלבן.

אופן הכנה:

1. לשטח בתבנית גדולה על ניר אפיה משומן

שני עלי פילו, ולתרסס תרסיס שמן מעליהם.

לחזור על הפעולה עוד פעמיים. סהכ 6 עלים.

להכניס לתנור 180 מעלות ולאפות רק את התחתית לצבע חום בהיר. לא להגזים באפיית התחתית כי זה יכנס שוב לתנור עם המילוי.

2. עלי בייבי תרד שטופים בקערה, לכסות במים רותחים ל 3 עד 4 דקות. לשטוף במים מעורבבים עם קרח . לסנן, לסחוט היטב ולקצוץ.

3. לערבב את כל חומרי המילוי עם התרד.

4. לשטח את המילוי על שכבת התחתית האפויה חלקית, ומעליה להניח את יתר העלים. כל פעם 2 עלים ביחד עם תרסיס שמן מעל.

לתרסס גם מעל העלה האחרון, לפזר שומשום ולחתוך לפני האפיה לריבועים או משולשים.

5. לאפות 180 מעלות עד שמזהיב ממש יפה.

בהצלחה !!



יום רביעי, 7 באוגוסט 2024

מוקפץ עוף וירקות בנוסח אסיאתי

 המתכון הזה מפתיע מאד בדרך ההכנה שלו, ואני מבטיחה לכם שאחרי הכנתו בפעם הראשונה, תאמצו את השיטה הנפלאה לנתחי חזה עוף פריכים ורכים. 



המצרכים:

500 גרם חזה עוף חתוכים לרצועות

חצי כפית מלח

חצי כפית סוכר /תחליף סוכר סוויטנגו

חצי כפית סודה לשתיה

1 כפית קורנפלור 

2 כפות מים.

1. לערבב את חומרי המשרה ולהניח את רצועות העוף בתוכו לרבע שעה.

להרתיח מים בסיר,  ולהניח את הנתחים אחד אחרי השני בתוך הסיר לבישול עד שמוכן. לא לבשל הרבה זמן. להוציא הנתחים ולהניח בקערה.

2. להשרות אטריות שעועית בקערה עם מים רותחים. לאחר כעשר דקות , כשהאטריות מתרככות, לסנן אותן ולגזור אותן עם מספריים לכמה חלקים.

3.בווק, עם מעט שמן זית להקפיץ :

כרוב ירוק, רצועות גזר, רצועות פלפל אדום, נבטים סיניים. 

להוסיף את נתחי העוף , את אטריות השעועית ורוטב שהכנו מראש מהמרכיבים הבאים :

שום כתוש

1 כף שטוחה חמאת בוטנים

1 כף שמן שומשום

ג'ינג'ר כתוש

רוטב סויה כהה

רוטב סויה בהיר. אני משתמשת בדל נתרן.

1 כף קורנפלור מעורבב עם קצת מים

1 כף סילאן טבעי.

לקראת סוף ההקפצה להוסיף 3 גבעולי בצל ירוק חתוכים גס.

להוסיף סויה עפ"י הטעם האהוב עליכם.

מנה נהדרת !!!